Egy titkos kód megtriplázza a bankkártyád egyenlegét! A bankok megdöbbentek…

Egy titkos kód megtriplázza a bankkártyád egyenlegét! A bankok megdöbbentek…

Egy csalás forgatókönyve

Ezt ígérik: Egy titkos kód megtriplázza a bankkártyád egyenlegét!

Az online bankkártyacsalás nem arról szól, hogy a csaló lopott kártyával magának vásárol, hanem amit vesz, azt tovább is adja, így egyben tisztára is mossa a pénzt. A veszteségnek kis részét szenvedi el a kártyatulajdonos, a végén a bank, de leginkább a kereskedő károsul. A folyamat így néz ki:

  • a kártyaadatokat ellopják
  • a sötét weben megveszi a csaló
  • valamilyen kereskedőnél vagy szolgáltatónál pénzt költ a kártyával
  • a kártyát letiltják
  • a bank törli a tranzakciót, és visszautalja a pénzt a kártya tulajdonosának
  • a csaló közben kedvező áron tovább értékesítette a terméket, hogy pénzhez jusson (slágertermékek: festékkazetta printerbe, elektronikai eszközök, ajándékkuponok, előfizetések)
  • a kereskedő mehet a pénze után

Pontozzák a felhasználókat

„Egy API-t szolgáltatunk az ügyfélnek, amit beépítünk egy kereskedő esetén a webáruházába. Ezen keresztül adatokat gyűjtünk be a vásárlókról. Egy algoritmus segítségével egy másodperc alatt eldöntjük, hogy az adott vásárlás csalás vagy sem. Megnézzük például, hogy a megadott e-mail cím mikor lett létrehozva, milyen social média felületekkel van összekötve, ugyanis a csalók jellemzően egy friss – úgynevezett eldobható – címmel próbálkoznak. Látjuk, hogy melyik országból rendelnek, hol szoktak vásárolni, de még azt is, hogy mekkora a képernyő felbontása az eszközön, amiről bejelentkeztek” – mondta el a vállalat alapítója, mi mindenre látnak rá. A bankok megdöbbentek…

Ezzel a trükkel vertek át sok embert Oroszországban …

Bár a lopott bankkártya adatokkal való visszaélések során a bankok gyorsan reagálnak, így az ügyfeleket ritkán éri kár, a kereskedők esetében ugyanezt már nem lehet elmondani. A probléma kivédésre több cég is kínál megoldást, de egy magyar startup mindenkinél komplexebb és olcsóbb védelmet ígér.

Pontozzák a felhasználókat

„Egy API-t szolgáltatunk az ügyfélnek, amit beépítünk egy kereskedő esetén a webáruházába. Ezen keresztül adatokat gyűjtünk be a vásárlókról. Egy algoritmus segítségével egy másodperc alatt eldöntjük, hogy az adott vásárlás csalás vagy sem. Megnézzük például, hogy a megadott e-mail cím mikor lett létrehozva, milyen social média felületekkel van összekötve, ugyanis a csalók jellemzően egy friss – úgynevezett eldobható – címmel próbálkoznak. Látjuk, hogy melyik országból rendelnek, hol szoktak vásárolni, de még azt is, hogy mekkora a képernyő felbontása az eszközön, amiről bejelentkeztek” – mondta el a vállalat alapítója, mi mindenre látnak rá.

Ezeknek ne dőlj be, és ne add meg az adataidat senkinek!!!

error: Content is protected !!