Dobrev Klára felolvasta Orbán Viktor hazugságait!

Orbán Viktor hazugságai

Történelmi időket élünk, miután 12 év Orbán-kormányzás után minden bekövetkezett, amire Orbán Viktor kritikusai jó ideje figyelmeztetnek: forintgyengülés, visszaütő orosz energiafüggőség, összeomló uniós támogatási rendszer, pedagógus-és orvoshiány, ahogy még hosszan sorolhatnánk. A sok nehézség, amellyel ma kénytelenek szembenézni a magyar családok, továbbá a magyar gazdaság, egyértelműen az utóbbi 12 év kormányzásának eredménye – mutatott rá Molnár Csaba, az árnyékkormány miniszterelnök-helyettese.
Molnár Csaba a DK XII. kongresszusán mindezekkel összefüggésben Orbán Viktor két nagy hazugságáról is beszélt, amelyekkel szerinte a miniszterelnök megvezette a magyarokat. Az ellenzéki politikus első hazugságként azt jelölte meg, amikor Orbán Viktor az idei áprilisi országgyűlési választás előtt azzal kampányolt, hogy ha nem a Fidesz győz, a baloldal háborúba küldi a magyarokat, megszorításokat vezet be, eltörli a rezsicsökkentést, és megemeli az adókat.

Orbán Viktor becsapta az országot, hazugsággal nyerte meg a kampányt, és végül mind megcsinálta, amivel a kampányban az ellenzéket vádolta

– fogalmazta meg éles kritikáját Molnár Csaba, aki azt is elmondta, hogy többek között ezért is tartja az ellenzék törvénytelennek a jelenlegi Orbán-kormányt.
Az árnyékminiszter a második nagy hazugságnak azt gondolja, hogy a miniszterelnök a magyarok összes problémája miatt a háborúra mutogat. Legyen szó elszálló energia-benzin és élelmiszerárakról. „Ezek szerint ez a világtörténelem első olyan háborúja, ami már akkor óriási problémákat okozott, amikor még ki sem tört” – jutott a következtetésre Molnár Csaba.


12 évnyi kormányzásnak álcázott országfoglalás eredménye a jelenlegi megélhetési válság: ennyi idő alatt tönkretették az országot, és most mindenki másra fogják, nem vállalják a felelősséget

– jelentette ki a DK árnyékkormányának minisztere, aki azt is elmondta, számára egyértelmű, hogy 12 évnyi unortodox monetáris politikai következménye a történelmi léptékű forintgyengülés. Molnár Csaba azt is megemlítette, hogy a kormányzati retorikával szemben nem Brüsszel, nem Amerika, nem a háború, és nem is az ukrán elnök tette tönkre a magyar oktatást, a magyar egészségügyet és a magyar szociális ellátórendszert, illetve hagyta elszállni az árakat és leszakadni a béreket, hanem a kormány.


error: Content is protected !!