December 1-től ezek a változások lépnek életbe Magyarországon! Orbán Viktor rendkívüli bejelentése:

December 1-től ezek a változások lépnek életbe Magyarországon! Orbán Viktor rendkívüli bejelentése:

Ahogy korábban írtuk, ma rendkívüli Kormányülést tartott Orbán Viktor!

Ezeket jelentették be December 1-től:
A brüsszeli szankciók az egekbe emelték az energiaárakat Magyarországon. December 1-től ezért önálló Energetikai Minisztérium segíti majd a kormány munkáját – olvasható Orbán Viktor miniszterelnök szerda délután közzétett Facebook-bejegyzésében.

A kormányfő hozzáteszi: A legfontosabb feladat most Magyarország energiaellátásának biztosítása és a szankciós energiafelárak letörése. „Ezen dolgozunk” – zárja bejegyzését, amelyben egy fotó is látható az e heti kormányülésről.


Újraindult a Barátság kőolajvezeték, akciótervet fogadott el a kormány

Néhány órával később Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kamarák elé állt, és Kormányinfót tartott Mit miért tesz a kormány? címmel; a legfontosabb bejelentés a Barátság kőolajvezeték újraindulása volt.

Gulyás Gergely azt is bejelentette, hogy a kormány turisztikai akciótervet fogadott el. A koronavírus által okozott nehézségek mellett az energiaválság is sújtja a szektort, ezért kormányzati beavatkozás szükséges, miután az ágazat képviselői a kormányhoz fordultak. Ezért az alábbi intézkedésekről döntöttek:


  • Változtatnak a Széchenyi Pihenő Kártya szabályain, a különböző füleket eltörlik, egyben lehet felhasználni az összegeket, nem lesz korlátozás.
  • A turizmusfejlesztési hozzájárulás befizetését felfüggesztik 2022. október 1. és 2023. március 31. között, a már befizetett összegek visszaigényelhetők, a nettó árbevétel négy százaléka marad a szektornál.
  • A kötelező adatszolgáltatás időpontját fél évvel eltolják, 2023. július 1-jéig.
  • A 24 havi munkaidőkeret-szabályozást bevezetik a turizmusban.
 

error: Content is protected !!