Csütörtökön is lesz felhőszakadás >>> brutális viharok jönnek mától egész héten: Mutatjuk merre kell vigyázni!

Csütörtökön is lesz felhőszakadás, egész hétre várható a vihar >>> brutális viharok jönnek mától: Mutatjuk merre kell vigyázni!

Heves zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt szinte az egész országra figyelmeztetéseket adott ki csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat – írja az MTI. A veszélyjelzésben azt írták: késő estig elsősorban az ország délnyugati harmadában várhatóak elszórtan zivatarok.Egész héten várható vihar bárhol >>>

A zivatarokat helyenként viharos szél és néhol felhőszakadás kísérheti. Egy-egy helyen heves zivatar sem zárható ki, akár 90 kilométer/órásnál erősebb széllökéssel és nagyobb méretű jéggel. Éjszaka elszórtan továbbra is valószínűek zivatarok, amelyeket néhol jelentősebb mennyiségű csapadék kísérhet.

Csütörtökön, Péntek, Szombat és Vasárnap is több helyen valószínű zivatar, legnagyobb számban a délutáni, késő esti órákban. A zivatarokat néhol felhőszakadás és egy-egy helyen 90 kilométer/óra feletti széllökés, illetve jégeső (2 centiméter feletti átmérőjű jéggel) kísérheti.

Heves zivatar veszélye miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a fővárosra, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére.

Az előrejelzés szerint csütörtökön csak rövid időre süt ki a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-19, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 Celsius-fok között várható.

error: Content is protected !!