Hivatalos felszólítást kaptak a családok –> 2019-ben már a csecsemőknek is kötelező a személyi igazolvány Magyarországon!

Hivatalos felszólítást kaptak a családok –> 2019-ben már a csecsemőknek is kötelező a személyi igazolvány Magyarországon!

SZÜLŐK FIGYELEM! SZINTE SENKI NEM TUDJA PONTOSAN >> HÁNY ÉVES KORTÓL KELL A GYERMEKNEK SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY! UTÁNAJÁRTUNK! ITT VAN A HIVATALOS VÁLASZ!

A legtöbben úgy tudják, hogy a gyereknek csak 14 éves kor után kell személyi igazolvány, de ez nem így van, ez az egyik legnagyobb tévhit a gyermekes családok, szülők esetében! Érdemes tisztában lenni vele, mert könnyen lehet, hogy évekig elvagyunk nélküle és egyszercsak meglepetésszerűen kérik valahol és akkor szembesülünk vele, hogy nincs, pedig kellene hogy legyen!

Az egyik alapszabály a személyi igazolvány igénylésnél, hogy minden magyar állampolgár köteles kikérni a személyi igazolványt abban az esetben ha nincs érvényes útlevele vagy kártya formátumú jogosítványa, vezetői engedélye!Ezen főszabály mentén semmi köze az életkornak a személyi igazolvány igényléshez, hiszen minden magyar állampolgárnak lennie kell legalább 1 olyan hivatalos dokumentumának, amivel tudja a személyazonosságát igazolni! Ez pedig lehet a személyi igazolvány, az útlevél, vagy a kártya alapú jogosítvány.Mivel gyerekeknél kiesett a jogosítvány, így 2 lehetőség maradt vagy az útlevél vagy a személyi igazolvány.Ha nincs útlevél akkor bizony életkortól függetlenül kötelező a személyi igazolvány, hiszen ez az egyetlen hivatalos okirat, amivel a gyermek személyazonosságát igazolni lehet!
A személyi igazolvány igénylése teljesen ingyenes, semmilyen plusz költséget nem jelent a családnak, csupán az ügyintézés ami kicsit bosszantó lehet!
Természetesen az okmány igénylését a szülőnek kell megtenni, hiszen ő a törvényes képviselő! Ehhez mindenképpen vigye magával a saját személyi igazolványát, a gyermek születési anyakönyvi kivonatát vagy útlevelét.
Hol lehet igényelni?
A fővárosi és megyei kormányhivatal járási (fővárosi kerületi) hivatala , kormányablak, valamint a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala.
20 napos ügyintézési idővel kell számolnunk körülbelül.

error: Content is protected !!