Családok figyelem!!! 2019 Januártól 2 millió ft támogatás jár minden gyerek után >>> Osszátok meg …

Családok figyelem!!! 2 millió ft támogatás jár minden gyerek után >>> Osszátok meg …

Nagyon nem népszerű a babakötvény a magyar családok körében, holott ha valaki minden lehetőséget kihasznál, akkor több mint 2 millió forinttal segítheti gyerekét, mikor 18 éves lesz – írja a G7.hu.

Ha minden magyar gyermek után igénybe vették volna a maximális támogatást, félezer milliárd forint lenne a babakötvény-állomány. A valós érték azonban ennek csupán körülbelül a tizede, 45 milliárd – olvasható a portálon.

2006 óta a magyar állam minden újszülött számára 42 500 forint életkezdési támogatást ad, amit egy minimális, az éves inflációval megegyező kamatozású letéti számlán helyez el a Magyar Államkincstár. Ahhoz, hogy ez az induló összeg a gyermek nevére szóló számlára kerüljön, és Babakötvényben kamatozzon, egy Start-értékpapírszámlát kell nyitni az államkincstárnál.

Hogy pontosan mennyien nyitottak ilyen számlát, azt a Magyar Államkincstár titkolja.

A portál szerint az állam nem véletlenül nem nyitja meg automatikusan a számlát, így ugyanis spórol a kamatokon. A G7 szerint ráadásul több jel utal arra, hogy az állam nem  töri magát, hogy a kevésbé jó helyzetben lévő, pénzügyekben járatlan szülők is megkapják a támogatásokat.

error: Content is protected !!