Családok figyelem! 2018. októbertől sok család kap plusz pénzt a számlájára, amire nem számított!

Családok figyelem! 2018. októbertől sok család kap plusz pénzt a számlájára, amire nem számított!

Figyelem!!!! 2018. szeptember 1-től 24 hónapnyi plusz családi pótlékot kapnak ezek a családok! MÁJUSTÓL UTALJÁK ELŐSZÖR A PLUSZ PÉNZT! A legtöbben nem is számítottak rá, így nagyon fognak örülni! Mindenképpen tájékozódj, mert csak igénylésre adják – mutatjuk hol kell benyújtanod! >>>

Szomorú, de sajnos a jelenleg hatályos törvények alapján azok után a tanulók után, akik felsőoktatási intézményben tanulnak tovább, többé nem jár családi pótlék, még abban az esetben sem, ha 18 évnél fiatalabbak. Azonban mindenképpen fontos tudnia szülőknek, hogy , ha több eltartott gyermek van a családban, a családi pótlék megállapításakor figyelembe veszik a már egyetemista vagy főiskolás diákot is.

Így, ha a családban van egy 11, egy 13, illetve egy 20 éves eltartott tanuló, a családi pótlék csak a két fiatalkorú gyermek után jár, összege azonban a három vagy többgyermekes családoknak járó pótlék lesz.

Vagyis főiskolán illetve egyetemen tanuló gyermek után semmilyen körülmények között nem jár a családi pótlék!

Ha azonban OKJ képzésre iratkozik be a diák, akkor ingyenesen tanulhat, ráadásul még pénzt is kap az államtól azért, mert tanulsz! Egészen pontosan havonta minimum 12 200 forint családi pótlékot, 12 hónapon át.

Ez összesen 146 400 forint! 18 éves kora után sehol máshol nem fog kapni többé családi pótlékot, csak ha beiratkozik egy olyan szakképző iskolába. Sem egyetem mellett, sem munka mellett nem jár a családi pótlék 18
éves kor után.

Csak így kaphattok családi pótlékot a gyermekeitek 18
éves kora után is! Ezekre a képzésekre nem csupán szeptembertől, hanem
már februártól is be lehet iratkozni, így már akár már májustól újrafolyósítják a pénzt!

Friss  Frissítve!!! Kiderült, mennyivel emelkedhet a nyugdíj novemberben! Most kaptuk a hírt a nyugdíjakkal kapcsolatban!
error: Content is protected !!