Frissítve! Családi pótlék utalás időpontjai 2024 és a családi pótlék összege 2024-ben!

családi pótlék és családi adókedvezmény

Frissítve: 2023.09.18

Családi pótlék utalás időpontjai 2024 és a családi pótlék összege 2024-ben!

Ki jogosult nevelési ellátásra 2024-ben a családi pótlék rendszerében?

Családi pótlék utalás időpontjai 2024 és a családi pótlék összege 2024-ben! Fontos tudnivalók a 2024-es családi ellátásokról!

( Friss hírek 0-24 )

– a saját háztartásban nevelt gyermek vér szerinti, vagy örökbe fogadó szülője,

– a saját háztartásban nevelt gyermek szülőjével együtt élő házastárs,

– az a személy, aki a saját háztartásában nevelt gyermeket örökbe kívánja fogadni, és az erre irányuló eljárás már folyamatban van– a szülővel együtt élő élettárs, ha az ellátással érintett gyermekkel életvitelszerűen együtt él és a szülővel élettársként legalább egy éve szerepel az Élettársi Nyilatkozatok Nyilvántartásában, vagy a szülővel fennálló élettársi kapcsolatát az ellátás megállapítására irányuló kérelmet legalább egy évvel megelőzően kiállított közokirattal igazolja,(a fentiek elnevezése együttesen: szülő)

Családi pótlék utalás időpontjai 2024 és a családi pótlék összege 2024-ben!

Családi pótlék és a családi adókedvezmény 2024 – itt a bejelentés! . Itt az Orbán Kormány bejelentése a 2024-es családi pótlékról és a családi adókedvezményről! Z. Kárpát Dániel, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezető-helyettese írásban kérdezte Csák János minisztert, nyitott-e a kormány a családi pótlék megduplázására Családi Kártyán – számolt be a jobbikos kezdeményezésről a 24.hu.

A Jobbik-Konzervatívok alelnöke azt írta, pártja alapvetően egyetért azzal, hogy ne az alanyi jogon járó támogatások növekedjenek, hanem a munkához kötöttek, de elvárhatónak tartják, hogy a gyermekek után járó pótlék legalább az értékét megőrizze.
Ezért annak megduplázását javasolják egy úgynevezett Családi Kártyán, amellyel csak alapvető élelmiszerért, gyermeknevelési cikkért, a gyermek szellemi épülését elősegítő szolgáltatásokért lehetne fizetni.

Kinek jó a családi kártya?

A tárca államtitkára, Vitályos Eszter érdemben egyetlen szóval sem reagált a konkrét kérdésre.

Megerősítette viszont, hogy az Orbán-kormány a jövőben is a munkára ösztönző támogatásokra helyezi a hangsúlyt a segélyezés helyett. Szerinte a családi adókedvezmény bevezetésével sokkal jelentősebb jövedelemnövekedést biztosítottak a családoknak.

Az államtitkár számítása szerint, ez az egygyermekes családoknak olyan, mintha a családi pótlékot 80%-kal emelték volna, a kétgyermekeseknél pedig 150 százalékos, a háromgyermekesnek 200 százalékos emeléssel egyenértékű – mondták erre.
Vitályos Eszter úgy vélte, az elmúlt 13 évben több mint harmincra növelték a családtámogatási elemek számát, határozottan kiállnak azok megtartása, megújítása mellett. Jelezte, a háború és a szankciók okozta nehéz gazdasági helyzet ellenére sem csökken a családokra fordított támogatás. Jövőre több mint 3 300 milliárd forintot biztosítanak a családok támogatására, ami három és félszerese a 2010-es összegnek.

Ennyivel emelik a családok pénzét:

A következő évben 1300 milliárd forintra emelkedik a pénzbeli ellátásokra (anyasági támogatás, GYED, CSED, GYET, GYES, GYOD, családi pótlék) rendelkezésre álló összeg, ami több mint 10 százalékos növekedés az idei évhez képest.Az államtitkár az idei inflációt nem említette, noha előzőleg Z. Kárpát Dániel és párttársa, Balassa Péter éppen azért nyújtott be határozati javaslatot, hogy a kormány az áremelkedések miatt duplázza meg azonnal a családi pótlékot, mert a tartósan magas infláció miatt

egyre több család költségvetése vált bizonytalanná, ezáltal pedig gyermekek tízezrei esetében csökken az alapvető igények kielégítésének esélye, különös tekintettel a gyermeküket egyedül nevelő szülőkre, a sokgyermekes családokra, illetve azokra, ahol egy dolgozó biztosítja a fix bevételt.

A Jobbik Családi Kártyára folyósítaná a pótlékot, évente állapítaná meg összegét, hogy az kövesse az infláció mértékét.

Családi pótlék utalás 2024

Itt a dátum – ekkor érkezik a családi pótlék a családokhoz!

Családi pótlék kifizetés-utalás – Mikor jön a családi pótlék?

2024 Januárban nem jön csp mert Decemberben kiutalják előre!

Időszak Banki jóváírás

várható időpontja

2024. január február 02. (péntek)
2024. február március 4. (hétfő)
2024. március április 02. (kedd)
2024. április május 03. (péntek)
2024. május június 04. (kedd)
2024. június július 02. (kedd)
2024. július augusztus 02. (péntek)
2024. augusztus augusztus 23. (péntek)
2024. szeptember október 02. (szerda)
2024. október november 05. (kedd)
2024. november december 02. (kedd)
2024. december 2025. január 03. (péntek)

előbb fog jönni valószínű

Postai kifizetés esetén ügyfeleink a fent jelzett napot követő 2-4 munkanap múlva kapják meg a kiutalt ellátást.

Kapcsolódó: Családi pótlék összege

A családi pótlék iránti kérelem benyújtásához milyen nyomtatványok, igazolások szükségesek?

A gyermekotthon vezetője, a javítóintézet igazgatója, a büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka, a szociális intézmény vezetője a családi pótlék megállapítása iránti kérelmet Kérelem családi pótlék megállapítására intézményi elhelyezés esetén elnevezésű nyomtatványon, míg az előző körbe nem tartozó személyek a Kérelem családi pótlék megállapítására elnevezésű nyomtatványon kell benyújtani.

A kérelemhez mellékelendő iratok vonatkozásában fontos kiemelni, hogy azokat nem kell eredetben csatolni, elegendő azok egyszerű másolatban történő benyújtása, illetve a kérelem személyes benyújtása esetén, ahol az megengedett, azok bemutatása. Egyszerű másolatra az ügyfél aláírása szükséges arra, hogy a másolat megegyezik az eredetivel. Lehetőleg eredetben kérjük csatolni a gyermek tartós betegségét, súlyos fogyatékosságát igazoló szakorvosi igazolást, illetve a tanulói/hallgatói jogviszonyról kiállított igazolást.

Az ellátást igénylő természetes személyazonosító adatait

– érvényes személyazonosító igazolvánnyal vagy a személyazonosság igazolására alkalmas más hatósági igazolvány ( pl. útlevél, kártya típusú gépjárművezetői engedély) bemutatásával kell igazolni.

A családtámogatási ellátásra való jogosultságot

  • a gyám a gyámrendelő határozat másolatának csatolásával
  • az a személy, aki a saját háztartásában nevelt gyermeket örökbe kívánja fogadni, és az erre irányuló eljárás már folyamatban van, a gyámhivatal kötelező gondozásba történő kihelyezést elrendelő határozat másolatának csatolásával
  • az a személy, akihez a gyermeket ideiglenes hatállyal elhelyezték, az ideiglenes hatályú elhelyezést elrendelő határozat másolatának csatolásával igazolja.error: Content is protected !!