Családi pótlék 2019 – NEM VÁRT új feltételhez kötnék a CSALÁDI PÓTLÉKOT MÉG IDÉN! Aki ne intézi el, annak jelentősen csökkentik a családi pótlékát!

Családi pótlék 2019 – NEM VÁRT új feltételhez kötnék a CSALÁDI PÓTLÉKOT MÉG IDÉN! Aki ne intézi el, annak jelentősen csökkentik a családi pótlékát!

Íme minden fontos tudnivaló!

Az Országos Alapellátási Szövetség javaslata, hogy a családi pótlék csökkentésével büntessék azokat a szülőket, akik nem törődnek a gyerekeik fogaival, illetve a fogászati ellátásból hiányzó összeget a betegek önrészével pótolják.

Ha nem törődsz a gyerek fogával, csökkenthetik a családi pótlékotokat >>>

Nagy Ákos fogorvos, az Országos Alapellátási Szövetség alelnöke azt javasolja a kormányzatnak, hogy vonja meg a családi pótlék egy részét, ha a szülő nem viszi fogorvoshoz a gyerekét. Nagy szerint, amelyik szülő nem törődik a gyermeke fogainak állapotával, az kimeríti a veszélyeztetés fogalmát.Azt is elmondta, hogy novembertől a fogorvosok is csatlakoznak az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez (EESZT), ami azzal is jár, hogy tudni lehet majd, hogy ki mikor nem végeztette el a szükséges fogászati kezeléseket a gyermekénél.

A javaslat kitér arra is, hogy miképpen lehetne pótolni a fogászati ellátásból hiányzó összeget: a kormány vezessen be a felnőttek esetében önrészt, 3-4 ezer forintot a jelenleg térítésmentes kezelésekért. A beteg visszakapná ezt az összeget év végén, ha elvégezteti a szükséges beavatkozásokat.A szövetség azért éppen most állt elő a javaslataival, mert nagyon úgy tűnik, hogy a kormánytól nem kapják meg az évi 30 milliárdos többletet.

 

error: Content is protected !!