„Csak bámultak és bámultak” – kicsúfolják a paksi kisfiút a szeme miatt, de édesanyja nem hagyja annyiban >>

„Csak bámultak és bámultak” – kicsúfolják a paksi kisfiút a szeme miatt, de édesanyja nem hagyja annyiban >>

Beni pár hónaposan szem és arcidegbénulást kapott. Édesanyja szerint fontos lenne a gyerekekkel beszélgetni arról, hogyan kell kezelni azt, aki különbözik tőlük.

A most négy éves kisfiú négy hónaposan szem és arcidegbénulást kapott, amitől az egyik szeme hátra és oldalra fordult. Azóta többször is megműtötték. Társai gyakran csúfolják, édesanyja a Facebookon osztotta meg történetüket. Például azt, mi történt nemrég a színházban, amikor meglátta Benit a többi gyerek.

„Mint valami földönkívülit, úgy bámulták, megálltak vele szemben és egymásnak mondogatták, hogy nézd már, hogy néz ki a szeme! És ujjal mutogatva egyre többen jöttek oda és fintorogva, szájat húzogatva nézték, mint valami szörnyet…”

A kisfiú egyre nyugtalanabb lett. „Elkezdte dörzsölni a szemét, egy idő után pedig már az ölembe temette az arcát” – írta édesanyja. „Nem tudom, hogy kettőnk közül kinek fájt ez jobban. Neki ezzel az érzéssel nap, mint nap meg kell küzdenie. Én vajmi keveset látok ebből, hiszen az ideje nagy részét oviban tölti.”

„Megkérdeztem az egyik gyerektől, aki szinte belemászott az arcába, hogy van-e kérdése, de természetesen megszeppenve válaszolt, hogy nincs. Minden gyereknek nem magyarázhatom el, hogy azért, mert valakik egy kicsit is különbözőn néznek ki, még teljes értékű gyerekek.”

A kisfiú nem szereti, ha bámulják, az RTL Híradónak azt mondta, ilyenkor elbújik és bevackolja magát. Ha kérhetne valamit, azt kérné, soha többé ne bámulják.

Beni édesanyja szerint empátiát kellene tanítani a gyerekeknek, és beszélgetni velük az elfogadásról.

„Elálló fülű, nagy orrú, kancsal, kopasz, kövér, mind-mind olyan testi adottság, amit „kapunk”. Ezzel kell együtt élnünk. Mindenkinek. Van, aki tud változtatni rajta, van, akinek így kell leélni az életét.”

error: Content is protected !!