Brutális meleg érkezik!!! Kánikula támad ránk a hétvégétől, fullasztó hőhullám tart felénk >>>

Brutális meleg érkezik!!! fullasztó hőhullám tart felénk >>>

Újabb hőhullám körvonalazódik Közép-Európában – figyelmeztet az OMSZ.

Miközben pénteken a fátyolfelhők és a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és szórványosan (kisebb eséllyel keleten) várható zápor, zivatar. Általában gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, de zivatarok környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között várható. Sőt, szombaton is a legmagasabb nappali hőmérséklet csak 27 és 31 fok között várható, a met.hu előrejelzése szerint.

Addig a jövő hét elején ismét forró légtömeg zúdul kontinensünk nyugati, majd középső része felé. A 1500 méteres hőmérséklet előrejelzésen látható a forróság “útja”. Azt is megfigyelhetjük, hogy az “M” betűvel jelölt magasnyomás beparkol a kontinens közepére, amely a hét végéig blokkolja a ciklonok (A) és a hozzájuk tartozó frontok útját. Péntektől kezd majd kissé gyengülni ez az anticiklon, aminek következtében egy kis enyhülés jöhet.

A hőmérsékletek a térségben 35 és 40 fok között tetőzhetnek, de lehetnek olyan területek is, ahol 40 fokot is meghaladja majd a hőség.

error: Content is protected !!