Brutális havazás: Horror állapotok az utakon: hét autó csúszott egymásba, rengeteg a baleset >>>

Az Útinform reggeli tájékoztatása szerint az M0-s autóúton egy kamion megcsúszott a Megyeri híd felé vezető oldalon, Pécel térségében. Csak a belső sávon lehet autózni.

Az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán több jármű ütközött össze a kápolnásnyéki lehajtó előtt. A külső sávot lezárták. Ugyancsak az M7-es autópályán, a főváros vezető oldalon szintén baleset történt, itt a belső sávot tartják zárva.

A tájékoztatás szerint a forgalmat hókotrók, síkosságmentesítő munkagépek lassíthatják, amelyeket megelőzni tilos és balesetveszélyes.

A Mávinform kora reggel azt közölte, hogy a havazás ellenére az országos vasúthálózaton, az elővárosi és távolsági forgalomban is jellemzően menetrendszerű a közlekedés. Kivétel a Budapest–Újszász–Szolnok, illetve a Záhony–Nyíregyháza vonal, ahol 20-30 perccel megnövekedett menetidővel kell számolni.

A közlemény szerint a szakemberek számos helyszínen folyamatosan dolgoznak a váltószerkezetek megtisztításán, illetve a peronok hó- és síkosságmentesítésén.

Amennyiben a téli időjárás mégis fennakadásokat okozna az állomásokon, a hangosbemondón keresztül, a vonatokon pedig a fedélzeti utastájékoztató rendszer segítségével, illetve a jegyvizsgálók útján, továbbá interneten is tájékoztatják az utasokat.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az éjszakai műszakban 80 munkagéppel takarította a főváros főbb útvonalait. Ugyanakkor a mellékutak havasak, csúsznak, takarításukat csak a főutak rendbe tételét követően tudjuk megkezdeni.

Méréseik szerint Pesten 8 centiméter, Budán pedig 13 centiméternyi hó hullott.

Kérik az ingatlantulajdonosokat, hogy a házak előtti járdaszakaszokat takarítsák le, illetve végezzék el a síkosságmentesítést a balesetek elkerülése érdekében – közölte az FKF.

error: Content is protected !!