Brutális eső csapott le Keleten, és Pest felé tart >>>Mutatjuk a térképet … Osszátok meg >>>

Brutális eső csapott le Keleten, és Pest felé tart >>>Mutatjuk a térképet … Osszátok meg >>>

Nagy eső jön mától, egész jövőhéten esni fog…Intenzív felhőszakadás várható majdnem az egész héten

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész országra figyelmeztetést adott ki  a felhőszakadások miatt. Mától csütörtökig az ország minden pontján heves esőzések, zivatarok, 25-30 mm meghaladó csapadékmennyiség várható.

Ma a déli óráktól egészen kedd reggelig elsősorban az ország délkeleti, keleti harmadán (esetleg felén) számíthatunk zivatarokra, amelyeket viharos széllökés (>60 km/h), lokálisan jelentős csapadék (15-25 mm, egy-két helyen > 25 mm), és kisebb szemű jégeső kísérhet.

Hétfőn, Kedden, Szerdán  már összességében több helyen, délután nagyobb számban inkább a Dunántúlon alakulhatnak ki zivatarok, amelyekhez kapcsolódva elsősorban felhőszakadás (kis területen > 25-30 mm csapadék) és viharos széllökések (> 60 km/h), kisebb eséllyel nagyobb szemű jég társulhat.

– írja az OMSZ a honlapján.

Az Időkép szerint a folyamatos viharok és jégeső ellenére egész héten 25-28 fok várható, péntektől pedig valamelyest enyhül már az esőzés, sőt, szombaton még a nap is kisüt, de akkor pedig erősebb UV-sugárzásra kell számítani.

error: Content is protected !!