Bringás Jogsi >> Az emberek többsége kötelező KRESZ-tanfolyamra küldené a bringásokat

Bringás Jogsi >> Az emberek többsége kötelező KRESZ-tanfolyamra küldené a bringásokat

Volt egy korábbi cikkünk és …

Az eseten felbuzdulva szavazást hirdettünk, melynek kérdése az volt, hogy: “Kellene-e kötelező KRESZ-oktatás és biciklis jogosítvány a kerékpárosoknak?”

A szavazók 82%-a igennel voksolt.

Próbálkoztak már tanfolyammal, de nem vált be

A Csillag Autósiskola vezetője, Pataki Bálint István még egy korábbi interjújában a „gyalázatos” szóval jellemezte a szegedi közlekedési kultúrát. A probléma gyökerét ő leginkább abban látja, hogy az embereknek nincs elég információjuk arról, hogy kerékpárral hogyan kéne helyesen közlekedni. Ehhez még azt is hozzátette, hogy korábban az autósiskolánál már próbálkoztak egy ingyenes kerékpáros KRESZ-tanfolyam indításával, ám arra csak idősebb hölgyek voltak kíváncsiak, akik még nem is túl sűrűn bicikliznek a városban.

Óvatosabban kerékpároznak, akiknek van jogosítványuk

„Sajnos én is nap mint nap tapasztalom, hogy veszélyesen közlekednek a kerékpárosok ” – meséli egy neve elhallgatását kérő gépjárművezető-oktató. „

Véleményem szerint azok a kerékpárosok, akiknek van már jogosítványuk, sokkal körültekintőbbek és jobban fel tudják mérni egy adott közlekedési szituáció rizikófaktorát.

Ugyanakkor beszéltem már olyan kerékpárossal is, akinek az volt a hitvallása, hogy a gépjárművezetőknek kell fokozottan ügyelniük a bringásokra, mivel az autók ütik el őket és nem fordítva. Úgy gondolom, hogy látványosan csökkenteni lehetne a közúti balesetek számát egy külön a kerékpárosoknak előírt kötelező KRESZ-tanfolyammal.

A kérdés …. Lehet kötelező lesz a bringás jogsi hamarosan ???

 

error: Content is protected !!