Mit szóltok hozzá? Betiltanák az iskolai mobilozást és újra kötelező lenne az egyenruha….

Mit szóltok hozzá? Betiltanák az iskolai mobilozást és újra kötelező lenne az egyenruha….

Egy olyan új rendeletről szeretnénk ma beszámolni nektek, amelyet a tanügy a diákok számára szeretne bevezetni Romániában. A tanulók nem használhatnak mobiltelefont az iskolában és kötelező lenne az egyenruha viselete a számukra.

Ezenkívül a most felsorolásra kerülő dolgok is tilosak lennének a számukra:
– Nem tehetik tönkre az iskolában használt iratokat: napló, ellenőrző.

– Tilos olyan anyagokat bevinni az iskolába amelyek a függetlenségre, a szuverenitásra hívják fel a figyelmet, amelyek az ország egységességét veszélyeztetik.

– Nem zárhatják el a tanulók az iskola területén található folyosókat, lépcső sorokat.

– Nem fogyaszthatnak alkoholt vagy egyéb tiltott dolgot, nem dohányozhatnak és nem játszhatnak szerencsejátékokat az iskola területén.

– Tilos az iskola területén bármilyen fegyver vagy tűzijáték, petárda használata, könnygáz és egyebek.

Ha a tiltás ellenére valamelyik diák mégis a felsoroltak közül valamelyik dologgal megsérti az iskolai szabályzatot, akkor magaviseletből kisebb osztályzatot kap vagy elbocsájtják az iskolából.

Ugyanakkor a diákok számára tilos választási anyagok, vallással foglalkozó anyagok vagy felnőtteknek szánt, közsértő anyagok bevitele az iskolába.

Tilos megsérteniük, szidniuk az osztálytársaikat, tilos szóban vagy fizikailag bántalmazni a társaikat és a tanárokat vagy az iskolában dolgozó személyzetet, tilos szemtelennek lenniük.

error: Content is protected !!