Bejelentette a Fidesz!!! Lesz Pesten dugódíj >>>

Bejelentette a Fidesz!!! Lesz Pesten dugódíj >>>

Közzétették a főváros közlekedésfejlesztési terveit tartalmazó priorizált, pontozott Budapesti Mobilitási Tervet, amiből kiderült, hogy 2025-ig mégis bevezethetik a fővárosban a dugódíjat.

A Budapesti Mobilitási Terv egy véleményezésre bocsájtott javaslat, ami közlekedés fejlesztési terveket tartalmaz. Ebből a listából kiderül a budapestieknek, számíthatnak-e a lakóhelyük körül bármilyen változásra, amiről tudniuk kellene.

A lap észrevette, hogy a dugódíj is szerepel benne, mint 2021 és 2025 között 3,3 milliárd forintból megvalósítandó projekt. Méghozzá alacsony, közepes és teljes forráskeret esetére egyaránt javasolt beruházásként.

2015-ben már pontos elképzelések voltak a dugódíjra, de végül a parlament elfogadott egy jogszabályt, mely szerint nem lehet dugódíjat bevezetni, így ez a projekt lekerült a napirendről.

Mi is az a dugódíj?

A dugódíjra korábban már konkrét elképzelések voltak: Tarlós István főpolgármester kétlépcsős javaslatot tett:

  1. A megyei matricához hasonlóan ki kell váltani, aminek érvényessége a főváros teljes közigazgatási területére kiterjedne, ennek árát akkor 5000 forintban adták meg.
  2. Második lépcsőben lehet egy szűkebben vett belvárosi zóna, külön díjjal. Ennek határát nem lehetett korábban sem tudni, a belvárost akarta védeni Tarlós anno a tervében, a díj összegét sem határozták meg akkor.
error: Content is protected !!