Az oroszok megkezdték a visszavonulást

Az oroszok megkezdték a visszavonulást

Az oroszok megkezdték a visszavonulást

Az oroszok megkezdték a visszavonulást – Néhány orosz katonai egység megkezdte a visszavonulást egyes területekről, miután súlyos veszteségeket szenvedett – közölte az ukrán hadsereg pénteken kora reggel közzétett helyzetjelentésében.

Egyes orosz egységek az orosz határ mögé vonultak vissza, miután elvesztették személyzetük több mint felét – állította az ukrán vezérkar. Az ukrajnai orosz invázió második hónapjába lépve a két fél közötti frontvonalak “gyakorlatilag befagytak” – mondta Olekszij Aresztovics, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egyik főtanácsadója.

Az oroszok megkezdték a visszavonulást – ÁLLÍTÓLAG!!!
A vezérkar szerint az orosz egységek folytatják Ukrajna második legnagyobb városa, Harkiv és Szumi nagyváros ostromát, és a jelek szerint az orosz csapatok új támadásra készülnek a Harkiv környéki Izjumban is. Moszkvának részben sikerül szárazföldi összeköttetést fenntartania az ukrán határon fekvő oroszországi Rosztov régió és az Oroszország által elcsatolt Krím-félsziget között – tették hozzá.

Az ukrán erőket Dnyipropetrovszk térségében is támadás érte az éjszaka folyamán. Oroszország két rakétatámadást hajtott végre egy katonai egység ellen Dnyipro városának külterületén – közölte egy helyi tisztségviselő a Facebook közösségi oldalon. Az információt nem lehetett független forrásból ellenőrizni.

Az ukrán hadsereg péntek este, a háború harmincadik napján közzétett hadműveleti tájékoztatójában azt írta: az oroszok pénteken sikertelen támadásokat indítottak több helyen is.
Közlésük szerint az oroszok a nap elején átcsoportosításokat végeztek, utána pedig több helyen is támadásba lendültek, de a védők mindenhol visszaverték őket. Az oroszok most ismét megpróbálják rendezni a soraikat, miközben az ukránok igyekeznek biztosítani a védelmet – írták.

Beszámoltak arról is, hogy Luhanszkban egy katonai kórház megtelt a halott és sebesült orosz katonákkal, valamint emlékeztettek arra is, hogy nemrég egy újabb orosz tábornokot is megöltek Jakov Rjazancev altábornagy személyében.

error: Content is protected !!