Állami támogatás lakásfelújításra, lakásvásárlásra – 720 ezer forint jár

Osszátok meg >>> Állami támogatás lakásfelújításra, lakásvásárlásra – 720 ezer forint jár!

Nagy összegű pénzbeli támogatást ad az állam felújításra!


Számos támogatási forma létezik azok számra, akik lakást szeretnének vásárolni, kevésbé ismert az a lehetőség, hogy lakásfelújításra is lehet igényelni támogatást, amely jelentős összeg,nagy előnye, hogy vissza nem térítendő támogatás, amely a lakástakarékhoz kapcsolódik.Tudj meg te is minél többet erről a lehetőségről!

A lakástakarék, ismertebb elnevezése lakáskassza igen jó feltételekkel segíti azokat, akik akár lakást szeretnének vásárolni vagy felújítani, bővíteni, korszerűsíteni.A lakástakarék folyószámlára havonta befizetett összegek után 30%-os vissza nem térítendő támogatást nyújt az állam, amely összeg nem lehet több 72.000 forintnál éves szinten. maximálisan havonta 20 ezer forintot lehet befizetni a lakástakarék számlára, ha 10 éven keresztül gyűjt az ügyfél a számlára, akkor a saját megtakarításai mellé még 720.000 forintot ír jóvá az állam, amely jelentős segítség, ugyanakkor azok számára, akik rendelkeznek lakástakarék számlával a futamidő végén lehetőségük nyílik kedvező kamatozású hitel felvételére is.

Azért kiváló megoldás a lakástakarék, mert a lakáskasszákat nem befolyásolják a negatív gazdasági körülmények, így akkor is tudnak kedvező hitelt nyújtani amikor a kereskedelmi bankok nem.
A szerződésre adható támogatás időszaka is 10 évre növekedett a kezdeti 8 év helyett, így nyolc millióra emelkedett a maximális állami támogatás mellett kötött szerződéses összeg.

Természetesen kisebb összeget is lehet befizetni, mint a havi 20 ezer forint és ebben az esetben a befizetett összeg 30%át írja jóvá az állam és 4-10 éves szerződést lehet kötni. A futamidő lejárta után dönthet az ügyfél arról, hogy igénybe veszi-e kapcsolódó kedvezményes hitelt, amelynek mértéke nem lehet több mint a havonta megtakarított összeg valamint a megtakarítást összege és a vissza nem térítendő támogatást is magába foglaló összeg különbözete. A kedvezményes kamat 3,9-7,9 %-ig terjedhet, ez függ a lakástakarék pénztár üzletpolitikájától, de csak a minősítés után dől el, hogy megkapj-e az ügyfél a hitelt.

Előfordulhat olyan eset, hogy még a futamidő lejárta előtt szüksége van az ügyfélnek a megtakarított összegre, ilyen esetben lehetőség nyílik az ügyfélnek azonnali áthidaló kölcsön felvételére, melynek összege maximum ugyanannyi lehet, mint a szerződéses összeg, de ilyen esetben természetesen az elkövetkező időszakban a szerződött havi részlet mellett még a felvett hitel kamatát is törleszteni kell havonta.

Abban az esetben ha a minimális 4 éves megtakarítási periódus előtt mondja fel a szerződést az ügyfél, akkor természetesen felveheti az addigi megtakarítás összegét és annak kamatát, de nem kaphatja meg az állami támogatási összeget, viszont ha a 4. év után mondja fel a szerződést az ügyfél, akkor megkapja az állami támogatást is a megtakarítás és kamatai mellett.

A fenti ismeretek azt bizonyítják, hogy érdemes gondolkodni lakástakarékban, mert rövid idő alatt olyan összeg gyűlik össze a számlán az állami támogatással együtt, amely nagy segítség lehet akár lakásvásárlás, felújítás, bővítés vagy korszerűsítés esetén is.

error: Content is protected !!