Állami napelem támogatás – 0 forintos villanyszámla állami támogatással akár már 2019. március1-től! Új, 2019-es napelem pályázatok magánszemélyeknek családi házakra :

92036816

Napelem telepítése családi házra megtérülő pénzügyi befektetés és környezetkímélő megoldás lehet a háztartás villamos energia ellátására.

A lehető leggyorsabb megtérüléshez, ugyanakkor maximálisan költséghatékony működéshez és hosszú távon is környezetbarát kivitelezéshez, azonban megfontolt, részletes tervezés szükséges.

A kezdeti tájékozódáshoz ugyanúgy, mint az ügyintézéshez, kivitelezéshez is ügyfeleim rendelkezésére állok.

A fotovoltaikus elemnek is nevezett napelem a napból érkező fényt (elektromágneses sugárzás) alakítja villamos energiává.

Ahhoz, hogy az így nyert energiát a leghatékonyabb módon tudd hasznosítani egy összetett rendszert kell kiépítened.

Magánszemélyek számára jelenleg nem áll rendelkezésre vissza nem térítendő támogatás napelem telepítésére, és nincs információ arról, hogy a közeljövőben várható-e valamilyen konstrukció.

2019-ben lakossági támogatás továbbra is a kedvező, 0%-os kamatú (és 0% THM) hitel formájában érhető el.

A hitel futamideje maximum 20 év lehet, 10% önerőt szükséges biztosítani.

Vállalkozások részére továbbra is elérhető a VEKOP keretében a hitel+támogatás kombináció a Közép-Magyarországi Régióban. A többi régióban pedig GINOP keretében nyílik vissza nem térítendő támogatás.

Ezek várhatóan vissza nem térítendő vagy részben visszatérítendő támogatásokat fognak nyújtani.

Ezeken elsősorban a régebbi építésű épületek nagy megtakarítás eredményező, kizárólag komplex épületenergetikai fejlesztésével van esély pályázni.

error: Content is protected !!