Alig pár perce jelentették be : KORONAVÍRUS 2. hullám! MEGSZÜLETETT A DÖNTÉS! Erre kell számítani az iskolákban szeptembertől : EZEKEN A HELYEKEN INDUL DIGITÁLIS OKTATÁSSAL A TANÉV >>>>

Alig pár perce jelentették be : KORONAVÍRUS 2. hullám! MEGSZÜLETETT A DÖNTÉS! Erre kell számítani az iskolákban szeptembertől : EZEKEN A HELYEKEN INDUL DIGITÁLIS OKTATÁSSAL A TANÉV >>>>

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közölte, amennyiben a koronavírus-járványhelyzet miatt újabb intézkedéseket kell megtenni az iskolákkal kapcsolatban, azokat helyi vagy regionális szinten kezelik majd.

Az EMMI tehát nem tenné automatikussá minden iskolában a digitális oktatást, csak ott, ahol ez a járványügyi szempontból indokolt – olvasható a napi.hu-n. Az is elképzelhető, hogy az ország bizonyos régióiban távoktatásban, máshol azonban a normál menetrend szerint zajlik majd az oktatás párhuzamosan. Bővebben itt írtunk erről >>>

Gulyás: meg kell akadályozni a vírus külföldről történő behurcolását!

Beutazási korlátozásokat jelentett be a koronavírus-járvánnyal összefüggésben a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap Budapesten.

Magyarországnak meg kell védenie saját biztonságát, meg kell akadályoznia azt, hogy a vírust külföldről be lehessen hurcolni – mondta Gulyás Gergely sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta, Magyarország közös erőfeszítéssel megnyerte az első csatát a vírussal szemben, az életet sikerült május közepe óta több részletben újraindítani.

“Hazánk ma egész Európában az egyik legbiztonságosabb ország a járvány szempontjából” – mondta Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy a világban azonban nem mindenhol ennyire sikeres a védekezés, ezért a járvány újra és újra több helyen fellángol. “Akkor van esély arra, hogy az életünket korlátozó intézkedések újbóli bevezetését elkerüljük, ha a vírust sikerül a határokon kívül tartani” – tette hozzá. A tárcavezető aláhúzta, a kormánynak továbbra is a magyar emberek egészsége, élete és biztonsága a legfontosabb, ezért mindent megtesz, hogy megakadályozza a vírus visszatérését.

A kormány az operatív törzs javaslatára ezért arról döntött, hogy a koronavírus-járvány súlyossága szempontjából három – vörös, sárga és zöld – kategóriába sorolja az államokat és ennek megfelelően korlátozza az onnan érkezők határátlépését – fejtette ki Gulyás Gergely.

error: Content is protected !!