Site icon Hitel fórum – családi pénzügyek

Akár 26 napig friss marad a banán, ha így tárolod!

Akár 26 napig friss marad a banán, ha így tárolod!

Akár 26 napig friss marad a banán, ha így tárolod! Egy élelmiszerekkel foglalkozó blogger megosztott egy szokatlan módszert, amely garantálja, hogy a banánokat közel egy hónapon át barnulás nélkül tárolhasd.

A gyümölcsök és zöldségek eltarthatóságának meghosszabbítására számos régi és modern módszer létezik. Van, aki a banán esetében például a papírzacskóra esküszik, mások a paradicsomot kizárólag árnyékos helyen tartják, a műanyag dobozokat pedig sokan tiltott tárgyként kezelik, ha gyümölcsök tárolásáról van szó.

Nagy mennyiségű banánt egyszerre vásárolni veszélyes dolog, mert gyorsan megpuhul és megbarnul, és utána már csak banánkenyérnek jó. Egy véletlennek köszönhetően azonban a banánok tárolására bombabiztos új trükk született, amelyet egy élelmiszerekkel foglalkozó blogger fedezett fel. Amy Cross módszere garantálja, hogy a banánok akár 26 napig is frissek maradjanak – írja az Express. A nő a banánt

héjastól vágja három nagyobb darabra a gyümölcs hossztengelyére merőlegesen, majd a szeleteket egy üvegedénybe helyezi, és beteszi a hűtőbe.

Vigyázat, a banán héját semmiképpen se távolítsuk el.

Cross maga se gondolta volna, hogy a módszer ennyire hatékony lesz, eredetileg csak arra volt kíváncsi, hogy vajon lehetséges-e 12 órán át frissen tartani a felszeletelt banánt. A célt finoman szólva bőven túlteljesítette, a felharmadolt banánok 26 nap elteltével is frissek voltak, héjuk élénk sárga színben pompázott – derül ki a videójából.

„Ezeket a banánokat március 13-án vettem, és harmadokra vágtam őket, majd egy üvegbe tettem, így már 26 naposak. Az üvegbe való elhelyezés célja az volt, hogy megnézzem, meg tudom-e tartani a szeletelt banán frissességét 12 órán át, és már 26 nap telt el” – fogalmazott.

Hogy Amy módszere vajon mindig ilyen hosszú távon hatékony, az egyelőre nem világos. Ami biztos, hogy a banánt mindenképpen tanácsos hűvös, árnyékos helyen tárolni, 12 fokos hőmérséklet felett a meleg hatására felgyorsul az érési folyamat.

Exit mobile version