Ablakcsere pályázat 2020: 90%-os támogatást kaphatsz ablakcserére, nyílászáró csere program 2020

Ablakcsere pályázat 2020: 90%-os támogatást kaphatsz ablakcserére, nyílászáró csere program 2020

90%-os támogatást kaphatsz ablakcserére, ajtócserére, új nyílászárókra, fűtésre stb! Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat >>>> ABLAKCSERE, AJTÓCSERE, SZIGETELÉS, NAPELEM, ÚJ FŰTÉS ÁLLAMI PÉNZBŐL >>

AKÁR 90%-OS ÁLLAMI TÁMOGATÁST KAPHATSZ! MUTATJUK HOGY KAPHATSZ RÁ NAGYON SOK PÉNZT!

MOST PEDIG A LEGFONTOSABBAK! MUTATJUK MIT KELL TENNIE, ELINTÉZNIE, HOGY MEG IS KAPJA A MILLIÓKAT, AMIRE PÁLYÁZIK >>>>>>>>

A kamattámogatott lakossági energetikai hitelek feltételei az iskolakezdéssel azonos időben változnak.
Egyes felmérések szerint egyre nagyobb az igény az energiatakarékos lakásokra. Nagy kérdés azonban az, hogy eléggé vonzónak tartják e a lakás és háztulajdonosok a támogatott hiteleket, amelyekből fel tudnák újítani otthonaikat. Nem kevés a tét, több tízezer háztartás energia hatékonyabbá tétele amire összesen 115 milliárd forintot szán a kormány. Eléggé kecsegtetőnek tűnik a hitelkonstrukció, kizárólag energetikai fejlesztésre adják a kamatmentes kölcsönt, amit 10 százalék önerőhöz kötnek. A hitel futamideje maximum 20 év lehet, családi ház tulajdonosok maximálisan 10 millió forintot igényelhetnek erre a célra, társasházak esetén lakásonként 7 millió forintot. 500 ezer forint a minimális összeg erre a célra és 2 millió forintig nem kérnek hozzá hitelfedezetet.
A egyik legfontosabb módosítás, hogy a vissza ne térítendő támogatással is kombinálható a kölcsön, s szeptember első napjától az önrész helyett a saját forrás fogalma kerül bevezetésre, ami egyszerre tartalmazhat állami támogatást és önerőt is. A magyar lakosság számára fontos szempont az energiahatékonyság, a háztartások 24 százaléka ismerte fel ennek jelentőségét, a rezsicsökkentés lehetőségét. Bizonyos felmérések szerint a következő 5 évben 920 ezer háztartásban szeretnének valamilyen energiamegtakarítással járó felújításokat végezni ott ahol élnek.

Rengeteg jótékony hatása van az épületek korszerűsítésének, energiatakarékosságának növelésének. Nagyon komoly nemzetgazdasági előnyök származnak az energia-hatékonyabb otthonok létrehozásából, s akkor még a klímaváltozás hatásainak enyhítéséről még nem is beszéltünk. Javul az emberek közérzete, egészségügyi állapota az energiahatékonysági felújítások során kialakított új környezetben, ami jelentős mértékben csökkentheti az egészségügyi és a társadalombiztosítási kiadásokat.

Mindenképpen érdemes és fontos kormányzati szinten foglalkozni ezzel a dologgal.
Ajándékmilliókból újíthatod fel az otthonod: még pályázni sem kell!

LAKÁSFELÚJÍTÁS, CSALÁDI HÁZ FELÚJÍTÁS INGYEN PÉNZBŐL >> MÉG PÁLYÁZNI SEM KELL, CSAK
IGÉNYELNI! ITT TÁJÉKOZÓDHATSZ!

A Pénzcentrum egy tanulmány példáján keresztül szeretné bemutatni, hogy érdemes akár kölcsönből is megoldani az otthonunk energetikai korszerűsítését, mert bizonyított tény, hogy az esetek legnagyobb többségében többet lehet megtakarítani a rezsin, mint amennyibe került a beruházás.Ezeket akár hitelből is finanszírozhatjuk, méghozzá úgy, hogy egy fillérünkbe sem kerül majd. A felmérések azt mutatják, hogy bizonyos esetekben, akár 65-80 százalékot is meg lehet a rezsin spórolni a korszerűsítés után, ezrét érdemes egy megfelelő kölcsönt felvenni, mert az energetikai számítással alátámasztott beruházás után a havi átalányon megtakarított összeg az esetek többségében nagyobb, vagy legalább akkora lesz, mint a megvalósításhoz felvett hitel törlesztőrészlete.

Természetesen ahhoz, hogy lássuk, hogy a mi esetünkben mik a lehetőségek, mindig egyedi számítást kell végezni, ehhez elsősorban érdemes elkészíttetni az ingatlan zöldkártyáját, ez nem csak az ingatlan jelenlegi állapotát mutatja, hanem megfogalmaz egy ajánlást is a korszerűsítésre. Utána pedig szét kell nézni a piacon lévő hitelkonstrukciók között .

Erre természetesen érdemes használni a Pénzcentrum kalkulátorát, amely több mint 30 bank termékeit hasonlíthatja össze, itt megtalálhatóak a korszerűsítésre igénybe vehető lakáshitelek, és a szabad felhasználást biztosító személyi kölcsönök is.
De, annak érdekében, hogy jobban szemléltesse állítása igazát, a Pénzcentrum egy konkrét példán is bemutat egy mintaszámítást.

A paraméterek beállításánál abból indult ki, hogy:

három millió forintból
3 korszerűsítési munkálat: szigetelés,
nyílászárócsere, fűtéskorszerűsítés.
ennek megfelelően 2,4 millió forintos hitel
összegel számol, mert így jön ki a felújításra szánt
3 millió forint,a minimális, 20 százalékos önerő
mellett
7 éves futamidőt adtak meg,
ezen kívül az alapértelmezett funkciókkal
kalkuláltunk.
A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik
legolcsóbb konstrukciót :
A Sherbank Fair személyi kölcsön nyújtja ,
amelynél 39 707 forintra jön ki a havi æx törlesztő ,
a 10,86 százalékos THM mellett.
még jó megoldásnak tűnik erre a célra a K&H
megújult otthonszépítő személyi kölcsön,
amelynél a visszaæzetendő összeg 3 385 153 forint
, a THM 10,87 százalék , havi törlesztőrészlet 39
830 forint.
megfontolandó még a CIB Előrelépő Személyi
Kölcsön, amelynél visszaæzetendő összeg 3
467 021 forint, a THM 11,73 százalékos, és havi
41 274 forint a törlesztőrészlet.
hasonlóan kedvező Erste Bank Most Személyi
Kölcsön, amelynek a törlesztőrészlete havi 44 963
, a THM 15,48 százalékos. természetesen OTP-nél is van erre kedvezményes konstrukció az Akciós OTP Személyi kölcsön, amelynek igénybevételével havonta fix 47 655 forintért tudja megvalósítani ingatlanának korszerűsítési terveit.

Felújítási támogatás magánszemélyeknek akár 10 millió forintot kaphat! – Szuper támogatást adnak felújításra de csak akkor ha nincs 130 ezer forintnál több köztartozásod! SZINTE BÁRMIT FELÚJÍTHATSZ EBBŐL A PÉNZBŐL!
Képtalálat a következőre: „pénz”
Felújítási támogatás magánszemélyeknek akár 10 millió forintot kaphat!
Szuper támogatást adnak felújításra de csak akkor ha nincs 130 ezer forintnál több köztartozásod! SZINTE BÁRMIT FELÚJÍTHATSZ EBBŐL A PÉNZBŐL!

Így kaphatod meg a több százezer forintot ha valamit fel kell újítanod a lakásban, házban :
Támogatás összege
Magánszemélyek esetében: 10.000.000 Ft-ig
Társasházak esetében: 7.000.000 Ft/lakásig
Elszámolható költségek
1. Energetikai hatékonyság javulást célzó fejlesztések
falak külső-belső hőszigetelése
nyílászárók cseréje-korszerűsítése
az épületek nyári hővédelmének javítása, árnyékoló vagy árnyékvető szerkezetek beépítése
fűtési és/vagy használatimelegvíz-rendszerek korszerűsítése (pl. kazáncsere, padló-falfűtés kialakítása, kémény korszerűsítés, stb.)
hővisszanyerő berendezés korszerűsítése
meglévő bel- és kültéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása

2. Megújuló energia felhasználása
napkollektor
napelem
hőszivattyú
brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazánrendszer kiépítése

3. Egyéb elszámolható költségek
projekt előkészítési költségek (max. 5%)
projektmenedzsment (max. 2,5%)
egyéb olyan költségek amik a megvalósítás során felmerülnek
A támogatás mértéke: a teljes beruházás költségének 90%
Elvárt önerő mértéke: 10% (amibe beleszámítható a lakás előtakarékossági számla)
Megvalósítás helyszíne: Magyarország
Futamidő: 1-20 év
Igénylés helye : mfb pontok

A visszatérítendő hitelösszeg minimuma 500 ezer forint, maximuma magánszemélyek esetén 10 millió, társasházak és lakásszövetkezetek esetén pedig lakásonként 7 millió forint. A hitel futamideje maximum 20 év lehet.

A hitelkérelmeket már tavaly április óta be lehet adni, de messze még a vége, egészen 2022 végéig el lehet indítani a folyamatot – olvasható a Magyar Fejlesztési Bank oldalán.

error: Content is protected !!