FONTOS TEENDŐD VAN PÉNTEKIG, VAGY DUPLÁT FIZETSZ: gáz- és villanyóraállást diktálni!!! így tudod >>

A 2022. augusztus 1-jei árváltozás miatt rendkívüli lehetőséget biztosítunk a mérőállás bediktálására 2022. július 26-a és augusztus 5-e között. Azon ügyfelek is megadhatják mérőállásukat, akiknek nem most van a diktálási időszaka, vagy az energiaszolgáltató állapítja meg a számlákban elszámolt havi mennyiséget





– olvasható az MVM oldalán, ahol a rezsicsökkentés megnyirbálásával kapcsolatos gyakorlatias kérdéseket taglalják. Elvileg tehát péntekig lehet diktálni – de úgy tűnik, telefonon nemigen megy, személyesen csak hosszas sorban állással, online viszont lehetséges.


Aki teheti, annak érdemes online intéznie

Azt tapasztaltuk, hogy az MVM oldalán a különböző helyeken megadott telefonszámok vagy ki sem csengtek, vagy foglaltat jeleztek. Így jártunk reggel a diktálásra fenntartott 06 62 565 780-es számmal, a 06 30 474 99 99-es általános ügyfélszolgálati vonallal és a honlapon feltüntetett 06 1 237 77 77-es számmal, valamint a vezetékes telefonról hívható 06 80 405 540-nel is.




Olvasóinktól is azt a jelzést kaptuk, hogy hétfőn telefonon nem tudták elérni sem az MVM Nextet, sem az E-On-t. Volt, aki miután telefonon nem sikerült intézkednie, személyesen próbálkozott – Érden ment volna be az MVM ügyfélszolgálatára, ám ott a sor már az utcán kígyózott. Úgy tudjuk, nem csak Érden volt ma ez a helyzet. Olvasónk végül három órát állt sorban, mire már nem is hívták ablakhoz a várakozókat, hanem egy papírt adtak a kezükbe, hogy arra írják fel az óraállást.




A legegyszerűbbnek az online diktálás, illetve bejelentés tűnik.

    • A gázdiktálást például online regisztráció nélkül is lehet végezni az MVM oldalán, itt.
    • Az áramhoz pedig az MVM Next oldalán található eligazítás, attól függően, ki milyen szolgáltatónál volt korábban. (Az új rendszer bevezetése miatt lesz külön elszámolás? – kérdés alatt található.)




error: Content is protected !!