AZONNALI ÁTÁLLÁS DIGITÁLIS OKTATÁSRA! >>> Holnaptól már nem léphetnek be az iskola épületébe!

AZONNALI ÁTÁLLÁS DIGITÁLIS OKTATÁSRA! >>> Holnaptól már nem léphetnek be az iskola épületébe!

876 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 18 866 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 3 krónikus beteg, így az elhunytak száma 686 főre emelkedett, 4401-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 13 779 fő. Az aktív fertőzöttek 40%-a, az elhunytak 57%-a, a gyógyultak 40%-a budapesti. 463 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 35-en vannak lélegeztetőgépen.

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért a könnyen betartható, általános szabályoknak most még nagyobb a jelentősége. Tartsuk be a szabályokat, és akkor együtt újra sikerülni fog!

Holnaptól már nem léphetnek be az iskola épületébe! >>>

Az egész felső tagozat nem léphet be egy orosházi iskolába koronavírus-fertőzés miatt

Több embernek is pozitív lett a koronavírustesztje az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában – közölte az intézmény a Facebook-oldalán. Az iskola közleménye szerint a fertőzöttek között van pedagógus és diák is.

A fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében a járási hivatallal és a tankerületi központtal egyeztetve úgy döntöttek, hogy

hétfőtől az intézmény felső tagozatán a digitális munkarend szerinti oktatás történik. Felső tagozatos (5-8. évfolyam) tanuló pedig nem mehet be az iskolába

– írják.

Müller Cecília az operatív törzs hétfői tájékoztatóján közölte: eddig 20 óvodában és hat iskolában rendeltek el karantént, és további 186 intézményben döntöttek a digitális tanrend bevezetéséről: 177 esetben egy-egy osztályt érint az intézkedés, kilenc esetben pedig az egész intézményt.

Forrás: https://www.facebook.com/

RENDKÍVÜLI HÍR
TÁJÉKOZTATÁS
Tisztelt Szülők, Tanulók!
Tájékoztatunk minden érintette, hogy intézményünk Vörösmarty Székhelyintézményében az adott vizsgálatok után kapott értesítés szerint vannak PCR teszt alapján bizonyítottan koronavírus-pozitív személyek (pedagógus és tanuló is).
A fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében a Békés Megyei Kormányhivatal Orosházi Járási Hivatalával és a Békéscsabai Tankerületi Központtal történt egyeztetések után, a kapott utasítás végrehajtására az alábbi intézkedéseket hoztuk:
2020.09.21-től hétfőtől az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Vörösmarty Székhelyintézményének felső tagozatán a digitális munkarend szerinti oktatás történik. Felső tagozatos (5-8. évfolyam) tanuló az iskolába nem jöhet.
A kialakult helyzetben elsődleges feladatunk, hogy minimálisra csökkentsük a fertőzés terjedését, intézkedéseink ezt a célt szolgálják!
Mindenkit kérünk, hogy csak hiteles forrásokból tájékozódjon!
Hivatalos tájékoztató oldal a koronavírusról: https://koronavirus.gov.hu/.
Az oktatással kapcsolatos híreket a www.kormany.hu és a www.oktatas.hu felületeken keresztül követhetik.
Intézményünk COVID oldalának direkt linkje:
http://www.vmoh.hu/oldalak/covid.htm
Köszönettel kíván vírusmentes munkát az iskolavezetés.

error: Content is protected !!