Szeptembertől nem lesz tanítás sok helyen online oktatás lesz, de plusz pénzt kapnak a családok Szeptemberig mindenki megkapja, ősztől várható a vírus második hulláma!!!

Szeptembertől nem lesz tanítás sok helyen online oktatás lesz, de plusz pénzt kapnak a családok Szeptemberig mindenki megkapja, ősztől várható a vírus második hulláma!!!

Szeptembertől online oktatás várható: Nagy bajban lehetnek az iskolák ősztől és a szülők is >>>

Plusz pénzt adnak és családi pótlék is előbb jön, van aki több mint 100 ezer forintot kap majd.

A koronavírus járvány rengeteg hiányosságra világított rá az egészségügyi munkaerőhiánytól kezdve, az otthoni munkavégzést megnehezítő tényezőkön át, az online szolgáltatások szegényességén keresztül egészen a digitális kompetenciák elégtelenségéig. Nem csak a digitális oktatást, hanem a az online térben való boldogulást általánosságban nehezítette meg, hogy hiányoznak ezek a készségek – és nem csak az idősebb korosztályban. A magyar fiatalok digitális kompetenciát tekintve sereghajtók az EU-ban: náluk csak az olasz, török, bolgár és román fiatalok készségei hiányosabbak.

Sajnos valószínű, hogy online fognak tanulni a gyerekek Szeptembertől!

Az Eurostat friss statisztikája szerint a magyar 16-24 év közötti fiatalok igencsak le vannak maradva digitális készségeket tekintve Európa más országaihoz viszonyítva. Az Európai Unióban az ehhez a korosztályhoz tartozó fiatalok 80 százalékának van átlagosan alapvető (basic), vagy annál jobb digitális tudása, amely ahhoz szükséges, hogy elboldoguljon a 21. században. Ahhoz viszont elengedhetetlen, hogy egy világjárvány esetén sikeresen vegye a digitális tanrend kihívásait.

A legjobban teljesítő országokban ez az arány 90 százalék felett van: a horvát fiatalok 97 százaléka, az izlandi és norvég fiatalok 96 százaléka, az észtek, litvánok, hollandok, svájciak 93 százaléka, a görögök és angolok 92 és a cseh fiatalok 91 százaléka rendelkezik az alapvető digitális kompetenciákkal. Ettől kevéssel marad el Ausztria és Finnország (89-89%), valamint Portugália is (88%).

Magyarország az egyik legrosszabb azon fiatalok aránya, akiknek nincsenek meg még az alapkészségeik sem, hogy elboldoguljanak a digitális eszközökkel: mindössze a fiatalok 68 százalékának nem jelent ez problémát. Ennél csak az olaszoknál (65%), törököknél (61%), bolgároknál (58%) és románoknál (56%) rosszabb a helyzet.

A járvány második hulláma ugyanott fog lecsapni Szeptemberben

Aki elmegy a koronavírus-szűrésre, a családját is védi – mondta a Semmelweis Egyetem rektora, a klinikai járványelemző munkacsoport vezetője az M1 Ma reggel című műsorában.

Mindenkit arra kért, hogy tegyen eleget a meghívásnak és menjen el a szűrésre, ugyanis minél többen vesznek részt a szűrésen, annál részletesebb adatok állnak majd rendelkezésre, mivel nem csupán az országos átfertőzöttség helyzetéről kapnak adatokat, hanem regionálisan is, és kideríthetik, hol vannak súlyos gócpontok. Erre azért van szükség, mivel a járvány esetleges második hullámában ugyanott alakulhat ki gócpont, mint most.

A szűrővizsgálat jelenlegi adatai szerint az összes korábbi és jelenlegi magyarországi fertőzöttre vonatkozó számítás azt mutatja, hogy ez 30 ezer és 90 ezer közé tehető. A szűrés előrehaladtával pontosabb adatokat kaphatnak – tette hozzá.-írja a hirado.hu

error: Content is protected !!