42 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak ma Mezőkövesden!!! Egyre nő a fertőzöttek száma >>>

42 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak ma Mezőkövesden!!!

Egyre nő a fertőzöttek száma >>>

Az elmúlt néhány napban Mezőkövesden és Miskolcon is növekedett a Covid-19-fertőzöttek száma.

A mezőkövesdi helyzetről a Nemzeti Népegészségügyi Központ a Boon.hu-t tájékoztatta, miszerint az elvégzett PCR-vizsgálatok 42 főnél igazolta koronavírus-fertőzést.

A járványügyi hatóságnak eddig 320 fő szoros kontaktot sikerült felderíteni, valamint az Országos Mentőszolgálat 283 főnél vett légúti mintát. Jelenleg két fertőzött beteg személy szorul ápolásra a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház infek­tológiai osztályán. A szükséges járvány­ügyi hatósági intézkedések megtörténtek. A szoros kontaktokat továbbra is járványügyi megfigyelés alatt tartják, az otthonaikat nem hagyhatják el – írja a 24.hu.

Aros János, Sárospatak polgármesterének Facebook-bejegyzésében arról számolt be, hogy náluk is azonosítottak egy fertőzöttet.

Aros azt írja, hogy minden óvatosság ellenére a városban megjelent a vírus, van egy fertőzött, egy 55 éves férfi, akinél kimutatták a vírust. Magas lázzal a miskolci kórház intenzív osztályára vitték, ott végezték el a tesztet, és derült ki, hogy fertőzött.

error: Content is protected !!