3 millió forint támogatás lakásfelújításra >>>

3 millió forint támogatás lakásfelújításra >>>

3 MILLIÓ FORINT  LAKÁSFELÚJÍTÁSRA! KOMOLY TÁMOGATÁST VEHET IGÉNYBE!

Sokaknak okoz gondot  a lakásfelújítás, ami nem is csoda hiszen komoly költségekkel kell számolnunk, olyan költségekkel, amit sokan önerőből soha nem tudnának kifizetni! Sokan nem tudnak róla, de a magyar állam is jelentős összeggel támogatja a lakásfelújítást, lakásvásárlást! A lakásvásárlási támogatásokat viszonylag sokan ismerik,a mi nem is csoda hiszen rengeteg tájékoztató füzet létezik a  szocpolról vagyis az új csok-ról, melyet akár használt és akár új lakás vásárlására is fel lehet használni!

A lakásfelújításhoz nyújtott támogatást kevesen ismerik, pedig itt is komoly összegről lehet szó! De itt azért egy kicsit komplikáltabb a helyzet, de megkaphatjuk felújításra, festésre, bútorok vásárlására és még számos más dologra is.Jó hír, hogy évről évre egyre többen élnek a  támogatás lehetőségével.

“Nehéz megmondani, hogy pontosan mekkora költséggel jár egy lakásfelújítás, de a Bankmonitor becslése szerint évente a lakás vételi értékének 1,5 százalékát minden további nélkül el lehet erre költeni. A lakástakarék előnyei több év alatt érnek be, ezért úgy számolt a portál, hogy 5 év alatt összességében – a lakás értékétől függően – 1-3 millió forintot is ki lehet fizetni felújításokra.”

A legnagyobb előnyt akkor lehet elérni az állami támogatással, ha önmagában megtakarításból sikerül a célul kitűzött összeget felhalmozni. Egy szerződéssel havi 20 ezer forint megtakarítás mellett lehet elérni az állami támogatás plafonját (72 ezer forintot évente), viszont ugyanarra a lakáscélra több szerződés is köthető. Az alábbi táblázat alapján egy nagyobb, 40 millió forint értékű lakásra két szerződéssel már összegyűjthető 5 év alatt 3 millió forint.

error: Content is protected !!