2019. JÚLIUS 1-től indul a vadonatúj INGYEN JOGOSÍTVÁNY PROGRAM! 3 kategória szerezhető meg TELJESEN INGYEN, 100%-ban állami pénzből! ITT a regisztrációs ŰRLAP:

2019. JÚLIUS 1-től indul a vadonatúj INGYEN JOGOSÍTVÁNY PROGRAM! 3 kategória szerezhető meg TELJESEN INGYEN, 100%-ban állami pénzből! ITT a regisztrációs ŰRLAP:

Varga Mihály közölte a jó hírt! Már lehet regisztrálni : 3 féle jogosítványra lehet jelentkezni! 100%-os támogatást ad rá az állam az új programmal, Önnek egy forintjába sem kerül!

Most érkezett: Ingyen ad C, C+E, D és GKI kategóriás jogosítványt az állam – mutatjuk a részleteket, és hogy hol kell jelentkezni

Négyezren szerezhetnek térítésmentesen nehézgépjárműre szóló jogosítványt, a mintegy 4 milliárd forintos belföldi forrásból 2400 tehergépjármű-vezető és 1600 autóbuszvezető képzése valósulhat meg a következő években – közölte Varga Mihály az MTI-vel.

A pénzügyminiszter elmondta, a programban résztvevők a képzést követően nagyobb hozzáadott értéket adó munkaköröket is betölthetnek, ami a közúti áruszállítás versenyképességét is nagymértékben növelheti.

A gazdaság növekedésének köszönhetően az utóbbi időszakban jelentősen nőtt a foglalkoztatás a versenyszférában, miközben az ország egyes területein, bizonyos ágazatokban, munkakörökben munkaerőhiány alakult ki – közölte a tárcavezető.

A Gépjárművezető képzés munkaviszonyban állók számára II. programmal a már dolgozó személyeket célozzák meg, akiknek munkaerő-piaci helyzete képzéssel előmozdítható.

Varga Mihály közölte, továbbra is jelentős az érdeklődés az egyének és a munkáltatók köréből a gépjárművezetői képzésekre. A kormány ezzel a programmal is támogatja a logisztikai ágazat fejlődését, hiszen a szektor folyamatos munkaerő-utánpótlását biztosítani kell, évente 500-1000 új gépjárművezető munkába állása szükséges a meglévő hiány pótlása mellett – húzta alá a tárcavezető.

A támogatás közvetlen célcsoportjába a magyarországi székhelyű logisztikai, közúti árufuvarozási és személyszállítási vállalkozások, fuvarozók tartoznak, ennek megfelelően C, C+E, D és GKI kategóriás jogosítvány megszerzését támogatják a tanfolyamok.

A jelentkezők képzése a munkáltatói szándéknyilatkozatok vagy tanulmányi szerződések benyújtása és megkötése után indulhat, a program hozzájárul a foglalkoztatás bővítéséhez, hiszen konkrét igényekre alapozott képzésekkel biztosítja a vállalatok növekedéséhez szükséges munkaerőt – tette hozzá a pénzügyminiszter.

A hatósági képzéseket az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. valósítja meg. A program 2022. december 31-ig tart, jelentkezni a www.ofa.hu honlapon lehet.

Gépjárművezető képzés munkaviszonyban állók számára II.

Varga Mihály: négyezren szerezhetnek térítésmentesen hivatásos gépjárművezetői jogosítványt

Budapest, 2019. január 12. (MTI) – Négyezren szerezhetnek térítésmentesen nehézgépjárműre szóló jogosítványt, a mintegy 4 milliárd forintos hazai forrásból 2400 tehergépjármű-vezető és 1600 autóbuszvezető képzése valósulhat meg a következő években – jelentette be Varga Mihály az MTI-nek. A pénzügyminiszter elmondta, a programban résztvevők a képzést követően nagyobb hozzáadott értéket adó munkaköröket is betölthetnek, ami a közúti áruszállítás versenyképességét is nagymértékben növelheti.

A gazdaság növekedésének köszönhetően az utóbbi időszakban jelentősen nőtt a foglalkoztatás a versenyszférában, miközben az ország egyes területein, bizonyos ágazatokban, munkakörökben munkaerőhiány alakult ki – közölte a tárcavezető. Mint mondta, a „Gépjárművezető képzés munkaviszonyban állók számára II.” programmal a már dolgozó személyeket célozzák meg, akiknek munkaerő-piaci helyzete képzéssel előmozdítható, ezzel nagyobb hozzáadott értéket adó munkaköröket is betölthetnek a továbbiakban. Varga Mihály közölte, továbbra is jelentős az érdeklődés mind az egyének, mind a munkáltatók köréből a gépjárművezetői képzésekre. A kormány ezzel a programmal is támogatja a logisztikai ágazat fejlődését, hiszen a szektor folyamatos munkaerő-utánpótlását biztosítani kell, évente 500-1000 új gépjárművezető munkába állása szükséges a meglévő hiány pótlása mellett – húzta alá a tárcavezető. A támogatás közvetlen célcsoportjába a magyarországi székhelyű logisztikai, közúti árufuvarozási és személyszállítási vállalkozások, fuvarozók tartoznak, ennek megfelelően C, C+E, D és GKI kategóriás jogosítvány megszerzésére irányulnak a tanfolyamok. A jelentkezők képzése a munkáltatói szándéknyilatkozatok vagy tanulmányi szerződések benyújtása és megkötése után indulhat, ezzel is elősegítve a támogatottak elhelyezkedését. Így a program hozzájárul a foglalkoztatás bővítéséhez, hiszen konkrét igényekre alapozott képzésekkel biztosítja a vállalatok növekedéséhez szükséges munkaerőt – tette hozzá a pénzügyminiszter. A hatósági képzéseket az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (OFA Nonprofit Kft.) valósítja meg.

„Gépjárművezető képzés munkaviszonyban állók számára II.” program

Az OFA Nonprofit Kft. örömmel tájékoztatja Önöket, hogy a hazai forrásból megvalósuló új programjában továbbra is lehetőséget biztosít támogatott gépjárművezető képzésben való részvételre.

A „Gépjárművezető képzés munkaviszonyban állók számára II.” program célja a kiemelt ágazatokban jelentkező munkaerőigények kielégítése érdekében képzések biztosítása, ezáltal a versenyképesség javítása, fejlesztése, továbbá az állami vagy közfeladatot ellátó szervezeteknél, munkáltatóknál jelentkező munkaerőigények kielégítése.

error: Content is protected !!