2018. szeptember 24-től támogatást igényelhet szinte bárki kazán cserére, tetőcserére, tetőjavításra, tetőszerkezet-felújításra, emellett felújításra, hő­­szigetelésre, fűtéskorszerűsítésre, ablakok cseréjére, kéményfelújításra is!

2018. szeptember 24-től támogatást igényelhet szinte bárki kazán cserére, tetőcserére, tetőjavításra, tetőszerkezet-felújításra, emellett felújításra, hő­­szigetelésre, fűtéskorszerűsítésre, ablakok cseréjére, kéményfelújításra is!

Egy tetőcsere komoly költséget jelent, ezért a legtöbben bele sem tud­nak vágni önerőből, akkor sem, ha egy nagy lakótömbről van szó. Őket is segíti a 2018. szeptember 24-től induló program, amelynek keretében a tetőt érintő munkálatokra is lehet majd pénzt igényelni, akár lakásonként hét millió, egy családi ház esetében pedig akár tíz millió forintot. A támogatás kamatmentes hitel formájában valósul meg, melyet az MFB pontokon országszerte lehet igényelni.

A támogatást kérheti ma­­gyar­­országi lakóhellyel, adó­­­azonosító jellel rendelkező, cse­­lekvőképes, nagyko­rú természetes személy, aki az in­­gat­­lan (rész)tulajdonosa, és a kor­­szerűsítendő ingatlan a köl­­­­csönfelvevő állandó lakóhelye vagy ideiglenes tartózkodási helye. A kérvényezőnek mindössze 5 százalék önerőre van szüksége. Az MKB pontok listája a www.mfbpont.hu oldalon olvashatók.

Néhány részlet : Ajándékpénzből újíthatod fel a házad, lakásod: ez az igazi rezsicsökkentés Teljes gőzzel beindult a fűtési szezon, ez több tízezres plusz kiadást is jelenthet a családoknak. Ám van néhány olyan megoldás, amivel némiképp lefaraghatjuk a fűtésszámlát: a nyílászárók cseréje vagy akár a hőszigetelés csökkenthetné a költségeket.Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján jövő hét elején a hőmérséklet már nulla fok alá is süllyedhet.

Valószínű, hogy már az is be fog gyújtani, aki eddig nem fűtött., aki eddig valamiért még nem fűtött, most az is biztosan be fog gyújtani. A Fundamenta egy felmérés során azt vizsgálta, hogy a magyar lakosságnak mennyi az átlagos fűtésszámlája. A 25-35 évesek körében végzett reprezentatív kutatás eredménye alapján óriási a szakadék a főváros és a vidék között. Az átlagos fűtésszámla 23 ezer forint, érdekes, hogy a fővárosban fizetik a legkevesebbet, 17 ezer forint körül, ezzel szemben a 30 ezer forintot is átlépheti a havi számla falun. Szakértőknek az a véleménye, ha odafigyelünk az energiahatékonyságra, akkor jelentősen le lehet faragni a költségekből.

error: Content is protected !!