127 EZER FORINT EGYSZERI PÉNZTÁMOGATÁS!! MINDEN GYERMEK UTÁN MEGKAPHATJA >>> OSZD MEG …

127 EZER FORINT EGYSZERI PÉNZTÁMOGATÁS!! MINDEN GYERMEK UTÁN MEGKAPHATJA >>>

OSZD MEG …

Egészség-, és önsegélyező pénztáron keresztül is igénybe lehet venni iskolakezdési támogatást, írja Fata László cafeteria szakértő a cafeteriatrend.hu-n.-olvashatjuk a hrportal.hun.

Az idei évben sok egészségpénztár élt a lehetőséggel, hogy a törvényi változások alapján felvette az önsegélyező pénztári szolgáltatásokat is a palettájára.

Ez a tagoknak azt jelenti, hogy a pénztárban lévő összegeket a megszokott módok mellett újabb lehetőségekre is fel tudják használni.Sokat írtam már az iskolakezdési támogatás utalványról, mely a minimálbér 30%-ig adható gyermekenként, de emellett az egészség-, önsegélyező pénztár tagok jó, ha tudnak a pénztáron keresztül igénybe vehető iskolakezdési támogatásról is.

A pénztárban 180 nappal korábban elhelyezett egyenleg terhére gyermekenként akár a minimálbér értékéig is vehetnek igénybe az iskolás gyermekek után a szülők támogatást.

A pontos megvalósításról érdemes a pénztárakat kérdezni. Ez a támogatás használható óvodás gyermekek esetén is.

Miért éri meg pénzt befizetni egy ilyen önsegélyező pénztárba, ha csak a saját pénzemet kapom vissza?

Egyedül és kizárólag a 20%-os jövedelemadó-visszatérítés miatt, ahogy a másik két pénztár is csak ezért éri meg. Ugyanis a törvény szerint az ide és a másik két pénztárba befizetett összeg 20%-át de maximum évi 100 ezer forintot (2014-től 150 ezret) visszaigényelhetsz a jövedelemadódból, Ha több típusú pénztárban is tag vagy, akkor 120 ezerre emelkedik az éves keret, de összesen. Kivéve, ha 2020 előtt nyugdíjba mész, akkor még további 30 ezret visszaigényelhetsz a jövedelemadódból.

Másik eset, ha cafeteria elemként kéred ezeket a pénztárakat, akkor nincs jövedelemadó visszatérítés, hanem a munkáltatód kap adókedvezményt az ide befizetett összeg után. (Alacsonyabb kulccsal adózik, mintha munkabérként fizette volna ki.)-

error: Content is protected !!