1 perce jelentették be: Ezt vezetik be az Árstop helyett Április 30 után!

A kereskedők már nagyon várják, hogy végre kivezessék a 2021 őszétől érvényben lévő ársapkákat, mert azok jelentős veszteséget generálnak költségvetésükben. Igaz, ezt az árstop alá nem tartozó termékek árának emelésével részben ellensúlyozni tudják, ami viszont emeli a pénzromlás tempóját.

Árstop helyett „Éléskamra programot” hirdetne Róna Péter!

A piacidegen hatósági ár megszüntetése legkorábban április végén várható. A kormány kommunikációja szerint ugyanis akkor kerülhet sor az intézkedés kivezetésére, ha lassulni látszik az infláció. Miután a februári adatok – a januári 25,7 százalékról 25,4 százalékra esett a pénzromlás mértéke – azt mutatják, talán elérkezett a trendforduló, elképzelhető, hogy az infláció jelentős mérséklődésének köszönhetően a kormány május elejétől kivezeti az ársapkákat.
Nagy kérdés azonban, hogy mi lesz azokkal a milliókkal, akiknek valóban szükségük van az alapvető élelmiszerek kedvezményes vásárlására. A mostanáig napvilágot látott információk szerint erre nincs elképzelése a kormánynak. Van viszont Róna Péternek, aki egy, az Egyesült Államokban 80 éve futó szociális programra épülő hazai rendszerrel segítené az árstopok kivezetését követően a legszegényebb másfél millió magyar egészséges élelmezését.Elfogadták! Ha 1982-2002 között születtél neked is jár az ingyen 10 millió Ft-ot!

error: Content is protected !!