1 perce érkezett – egygyermekes család esetén 36 600 forintra emelnék a családi pótlékot!

1 perce érkezett – egygyermekes család esetén 36 600 forintra emelnék a családi pótlékot!

1 perce érkezett – egygyermekes család esetén 36 600 forintra emelnék a családi pótlékot! Ahogy azt Facebook-posztjában is jelezte, ismét benyújtotta az Országgyűlésnek a családi pórlék azonnali emelésére vonatkozó törvényjavaslatot Szabó Sándor, Szeged MSZP-s országgyűlési képviselője.

Érkezik a családi pótlék, itt van a dátum >>>

„A minden gyermeknek járó családi pótlék azonnali emeléséről” címmel benyújtott javaslatban, amit itt elolvashatnak teljes terjedelmében, jóval magasabb és egyben jóval reálisabb összegek szerepelnek, mint amit jelenleg a kormány minden gyerekes családnak nyújt segítségként.  • egygyermekes család esetén 36 600 forint,
  • egy gyermeket nevelő egyedülálló esetén 41 100 forint,
  • kétgyermekes család esetén gyermekenként 39 900 forint,
  • két gyermeket nevelő egyedülálló esetén gyermekenként 44 400 forint,
  • három- vagy többgyermekes család esetén gyermekenként 48 000 forint,
  • három vagy több gyermeket nevelő egyedülálló esetén gyermekenként 51 000 forint
  • tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermek után 69 900 forint,
  • tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermeket nevelő egyedülálló esetén a tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermek után 77 700 forint családi pótlék járna.
A törvényjavaslatban az is szerepel, hogy a családi pótlék összegét minden év januárjában a központi költségvetésről szóló törvényben tervezett fogyasztói árnövekedés mértékével emelni kell, és augusztus hónapban, tekintettel az iskolakezdés költségeire, dupla összegben kell kifizetni.

Javasolják a háromszoros emelést:

A részletes indoklásban olvasható: azért javasolnak háromszoros emelést, mert a Fidesz-kormány regnálása alatt az ellátás, amit utoljára a szocialista kormány emelt, jelentősen veszített értékéből. Mint azt Szabó Sándor írta, bár a kormány nemrégiben cáfolta, hogy meg akarná szüntetni a családi pótlékot, lényegében mégis azt teszi, mivel olyan súlyosan elinflálják, hogy ma már nagyon kevés támogatást jelent a gyermeket nevelő családok számára.
„Ma lassan már csak olyan gyermek van Magyarországon, akik születésük óta pontosan ugyanazt az összegű ellátást kapják az államtól.” – mutatott rá: olyan régóta nem emelték a támogatás összegét, ami az egyetlen, amit bármelyik gyerekes család megkaphat, még az is, ahol a szülők elvesztették a munkájukat. Az MSZP úgy gondolja, hogy olyan összegű támogatást kell nyújtani a gyermekneveléshez, amely a mai árakhoz mérten is valódi segítséget nyújt a családoknak.

Az indoklásban Szabó Sándor kiemelte: a törvényben garantálni kell, hogy a családi pótlékot minden hónapban ki kelljen fizetni, ne lehessen azzal a trükkel élni, amit a kormány rendszeresen eljátszik, miszerint augusztusban utalja a szeptemberi összeget is. Ezzel azt a látszatot kelti mintha dupla összegű ellátást adna, pedig valójában ez azt jelenti, hogy szeptemberben, amikor tovább nőnek majd a családok terhei, egyáltalán nem kapnak támogatást.
„Ezzel egyébként azt is elismeri a kormány, hogy a családoknak igenis jelentős kiadásokkal jár az iskolakezdés. Ezért javasoljuk azt, hogy augusztusban valóban dupla összegű ellátás járjon a családoknak, amellett hogy a többi hónapban is kapják a támogatást”. ( Hitel fórum )

error: Content is protected !!