VÉGRE MEGNYITOTTÁK AZ IGÉNYLÉSI FELÜLETET! Mától HAVI KÖZEL 230 ezer forintos támogatásra lehet pályázni!!! A keret korlátlan!!!!ITT IGÉNYELHETED A PÉNZT :

VÉGRE MEGNYITOTTÁK AZ IGÉNYLÉSI FELÜLETET! Mától HAVI KÖZEL 230 ezer forintos támogatásra lehet pályázni!!! A keret korlátlan!!!!ITT IGÉNYELHETED A PÉNZT :

2020 januárjától bevezettük a nagyszülői gyedet. Ez lehetőséget biztosít arra, hogy a munkaerőpiacon aktív nagyszülő az unoka kétéves koráig – ikrek esetén hároméves korig – otthon maradhasson a gyermekkel.
A nagyszülői gyed igénybevételének feltételei:

a szülők jogosultak legyenek a gyedre, és nyilatkozzanak arról, egyetértenek a gyermekgondozási díj nagyszülő általi igénybevételével,
a nagyszülő a gyed mellett csak akkor dolgozhat, ha a munkavégzés az otthonában történik,
a nagyszülőnek is jogosultnak kell lennie a gyedre, azaz a gyermek születését megelőző két éven belül 365 napon át biztosítottnak kell lennie,
a gyermeknek a szülővel kell élnie – ez természetesen nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy napközben a nagyszülő elvihesse magához a gyermeket, és ott vigyázzon rá,

csak abban az esetben vehető igénybe, ha a gyermek után más nem kap gyermekgondozást segítő ellátást.
A nagyszülő több unoka után többszörösen is igénybe veheti a gyedet, amely a nyugdíj szempontjából jogosultsági időnek számít. A gyed összege egy unoka után a nagyszülő fizetésének hetven százaléka, de maximum a mindenkori minimálbér kétszeresének a hetven százaléka. Ez 2020-ban 225 400 forint, tehát két gyermek esetén a juttatás akár a 450 ezer forintot is meghaladhatja.

A nagyszülői gyedet a munkáltatónál kell igényelni, de a támogatás az egyéni vállalkozóknak és az őstermelőknek is jár. Ők Budapesten a fővárosi kormányhivatal XIII. kerületi hivatalában, más megyékben pedig a megyei kormányhivatal járási hivatalánál igényelhetik azt.

A nagyszülői gyed bevezetésével célunk a családok segítése, mozgásterük további növelése.

error: Content is protected !!