Változhat a nők 40+ nyugdíjkorhatár 2025 januártól!

Változhat a nők 40+ nyugdíjkorhatár 2025 januártól!

Változhat a nők 40+ nyugdíjkorhatár 2025 januártól! Idén már 467 milliárd forintot kell a Nők40-ben testet öltő pozitív diszkrimináció, illetve az azzal együtt lényegében kialakult kettős nyugdíjkorhatár biztosítására fordítani.

Friss hírek

Az utóbbi években a nyugdíjba vonuló hölgyek fele a Nők40-et veszi igénybe, így a kedvezményes nyugdíjak az összes új nyugdíj-megállapítás közel 30%-át teszik ki minden évben.A Nők40 első tíz évében, 2011 és 2020 között 298 ezer nő vette igénybe ezt az ellátást, míg a következő években várhatóan további 233 ezer hölgyet csábít el a korhatár előtti nyugdíj lehetősége. A Nők40 feltételei 2027-től (a 2026-os választási évet követően) szigorodhatnak, hiszen 2011 óta 3 évvel, 62 évről 65 évre emelkedett a nyugdíjkorhatár, és ezt a 3 éves növekedést (még) nem építették be a nők kedvezményes nyugdíjára jogosító időbe, amely kezdettől változatlanul 40 év.

Mi a Nők 40 korkedvezmény célja, kiknek segít?

Társadalmunkban a nőknek egyáltalán nincs könnyű dolga, hiszen több fronton is helyt kell állniuk egyszerre: gyermeket nevelni, ellátni a háztartást és mellette még dolgozni is. Többek számára pedig a munkahely nemcsak egy bevételi forrást jelent, hanem sok nő tudatosan és lelkiismeretesen építi fel a karrierjét, vagy épp egy saját vállalkozást vezet.Ezért a nők napirendje sokszor igen zsúfolt, a hajtásnak pedig szinte sosincs vége, hiszen a munkahelyi feladatok után következnek az otthoni teendők. Mindez pedig szünet nélkül, hosszú évtizedeken keresztül.

Az állam szerette volna valamiképpen megjutalmazni azokat a hölgyeket, akik a családban és a munkaerőpiacon is folyamatosan helytálltak, így 2011-ben bevezette a Nők 40 kedvezményt. Ennek célja, hogy korkedvezményben részesítse azokat a nőket, akik az élet több területén is teljesítettek: így 40 évnyi jogosultsági idő után nyugdíjba vonulhatnak.

error: Content is protected !!