Üzemanyaghiány lesz év végére, ha a kormány megint rögzíti az árakat!

Üzemanyaghiány lesz év végére, ha a kormány megint rögzíti az árakat!

„Szinte biztos, hogy nagyon komoly hiányok alakulnának ki elsősorban a gázolaj-piacon. Kiesne az import, és a hazai finomító biztos nem lenne képes ellátni a megfelelő mennyiségű üzemanyaggal ellátni a piacot,” az Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint, ha a kormány ismét rögzítené a benzin árát. A kormány eltökélt célja az infláció leszorítása, Orbán Viktor hétfői parlamenti beszédében megerősítette: az év végén egy számjegyű értékű lesz a pénzromlás.A miniszterelnök a Parlamentben kijelentette:

„Ha pedig az üzemanyagárakat – melyek jelentősen növelik az inflációt – a kereskedők nem tudják vagy nem akarják kordában tartani, akkor ismét be fogunk avatkozni.”

A miniszterelnöki beszédet követően a gazdaságfejlesztési miniszter tárgyalóasztalhoz ültette a Magyar Ásványolaj Szövetség és a Mol illetékeseit, hogy az üzemanyagárak alakulásáról egyeztessen. A kormány inflációs célja a legfontosabb, Nagy Márton a tárca közleménye szerint a tárgyaláson kijelentette:„Ez a cél egy pillanatig sem került veszélybe, azonban az üzemanyagok árváltozása hatással van az infláció alakulására. Ez tetten érhető volt az augusztusi inflációs adatokban is, hiszen a növekvő üzemanyagárak miatt a kormányzati várakozáshoz képest 0,4 százalékponttal ért el magasabb szintet az infláció.”

A miniszter a jövőben havi rendszerességgel kér jelentést az ágazat szereplőitől az árak nemzetközi és hazai alakulásáról, illetve az árak minél hamarabbi moderálására tett ágazati lépésekről. Kapcsolódó – benzinárstop jöhet >>>

error: Content is protected !!