Újra bevezetik Magyarországon a kötelező maszkviselést: Jön a rendkívüli Kormányinfó >>>

Váratlanul Kormányinfót, azaz kormányzati tájékoztatót hirdettek meg szombatra.

Témák lehetnek: ársapkák, uniós viták, rezsi, energiaárak, háború, covid
Ez derült ki eddig a maszkviselésről:

Szeptembertől változtak az iskolai járványügyi szabályok az Eduline tájékoztatása szerint, amiről az igazgatók kaptak levélben értesítést.

Az új covidszabályok a következőek: ha egy diák vagy tanár „gyanús tüneteket” mutat, antigén gyorstesztet vagy PCR-tesztet kell végezni, a koronavírus-fertőzöttre pedig hétnapos karantén vár. Ha a karantén negyedik napján már nincs láza, és a légúti tünetek is megszűntek, antigén gyorstesztet végeztethet, ami ha negatív, az ötödik napon már bemehet az iskolába.


Lényeges változá viszont, hogy a koronavírus-fertőzöttekkel „szoros kapcsolatba” került diákok és tanárok is bejárhatnak az iskolákba, ha tünetmentesek – vagyis nem fordulhat elő, hogy egész osztályok kerülnek karanténba egy-egy fertőzött tanár vagy tanuló miatt.

Ilyenkor azonban öt napig kötelező maszkot viselniük, az órákon is.


Ez azt jelenti, hogy már azoknak a kontaktszemélyeknek (például egy beteg diák osztálytársainak) sem kell karanténba vonulniuk, akiknek nincs védettségi igazolványuk. Az utoljára áprilisban módosított szabályok még arról szóltak, hogy akik nem oltatták be magukat, azokra ilyen esetben öt nap kényszerszünet várt.
Friss  Családi pótlék és a családi adókedvezmény 2024 - itt a bejelentés!
error: Content is protected !!