ÚJ RENDELET! HÁZIBULIT, SZALONNASÜTÉST SZERVEZEL A NYÁRRA? 500 EZER FORINT BÍRSÁGOT KAPHATSZ ÉRTE! MUTATJUK MILYEN ENGEDÉLY SZÜKSÉGES HOZZÁ:

ÚJ RENDELET! HÁZIBULIT, SZALONNASÜTÉST SZERVEZEL A NYÁRRA? 500 EZER FORINT BÍRSÁGOT KAPHATSZ ÉRTE! MUTATJUK MILYEN ENGEDÉLY SZÜKSÉGES HOZZÁ:

ÚJ RENDELET! Házibulit szervezel a nyárra? 500 ezer forint bírságot kaphatsz érte! Mutatjuk milyen engedély szükséges hozzá: – Osszátok meg és kerüljétek el a bírságokat!2018. június 1-től egy új rendelet lép életbe, mely minden magyar embert érint.

Írja az egyik portál, ahol gyakran jelennek meg megtévesztő cikkek! Ez sem igaz, így ebben a formában!!!!!

A valóság ez :

Egy kérdőívre rá kell írni a buli idejét, a résztvevők létszámát és a szórakoztató elemeket is.Önkormányzati rendeletben szabályozzák a házibulikat Törtelen. A Pest megyei faluban az utóbbi időkben megszaporodtak a több­napos, hangos családi összejövetelek. Ami zavarja a szomszédok nyugalmát. – Csak jegyzői engedéllyel lehet házibulizni Törtelen.Nem megtiltani, csak szabályozni szeretnénk a magánrendezvényeket – szögezi le Búcsús Tamás jegyző. – Legutóbb két hete volt egy péntek déltől szombat estig tartó házibuli, ahová háromszor kihívták a polgárőröket. Szeretnénk biztosítani az embereknek a pihenéshez való jogát is. Nem csak egy-két családról van szó, a hangoskodás több utcában is probléma.A jövőben például egy ballagási buli úgy fog kinézni a faluban, hogy 15 nappal előtte részletes bejelentést kell róla tenni a polgármesteri hivatalban. A várható eseményről tájékoztatják a szomszédokat. A korábbi tervezetben az is szerepelt, hogy a szomszédok írásos beleegyezése is szükséges a partihoz, ezt azóta kihúzták.

A mulatságokhoz az 55 decibeles hangerő lesz a megengedett, ami a falu vezetése szerint országosan szabályo­zott. Ez nem sokkal több egy hangosabb hűtő morajánál.A településen minderről megoszlanak a vélemények. Kádárné Julianna arról panaszkodott a Borsnak, hogy egy házibuli miatt kénytelenek voltak elmenni otthonról, már nem bírták elviselni a zajt.– Délelőtt fél 12-kor kezdték ünnepelni a szomszédunkban a gyerekük óvodai ballagását. Ez olyan borzasztó hangerővel ment, hogy délután fél 4-re már besokalltunk, hívtuk a rendőrséget. Ők lehalkíttatták a zenét, ám az újra felhangosodott. Este fél 11-kor jöttünk haza, de még mindig nem volt vége a bulinak – méltatlankodott az asszony. Egy másik utcában arról panaszkodtak, hogy rendszeresen füldugóval kénytelenek aludni, mert a szemközti vendéglátó-ipari egységben gyakorlatilag reggeltől estig megy a hangoskodás és a zene.Mások szerint túlreagálják a dolgot a hivatalban: – Biztosan vannak túlkapások, de hadd ünnepeljen valaki a saját kertjében. Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, miért kell külön engedély? – mondja Erika és Rajmund.Godó Tibor polgármester szerint több település jelentkezett nála, kíváncsiak a végeredményre, mert másutt is gond a hangoskodás. A helyi képviselő-testület szerdán megszavazta rendeletet.

error: Content is protected !!