ÚJ koronavírus szabályokat jelentett be Gulyás Gergely! EZEK AZ ÚJ SZABÁLYOK LÉPNEK MÁTÓL, AZAZ PÉNTEKTŐL >>>>

ÚJ koronavírus szabályokat jelentett be Gulyás Gergely! EZEK AZ ÚJ SZABÁLYOK LÉPNEK MÁTÓL, AZAZ PÉNTEKTŐL >>>>

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

Szlovákiába, Ausztriába, Szlovéniába, és Horvátországba nagyobb kockázat nélkül lehet utazni, a Balti országok kivételével azonban lényegesen magasabb fertőzöttségi számok vannak.

Ma 4 millió 472 ezren dolgoznak, ami egyértelműen azt mutatja, hogy tovább emelkedett a foglalkoztatottak száma.

A kormány újabb csomagról döntött, a fesztiválszervezők és a klubok támogatása céljából.

Döntött a kormány a rendezvényszervezések támogatásáról: összesen 2 milliárd 120 milliót különítettek el erre a célra.

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. Péntektől a koronavírus-fertőzés miatt zöldből sárga besorolásúnak számít Spanyolország.

A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma emelkedett, jelenleg 7227 embernél van érvényben. Az Operatív Törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie. Az erről szóló tájékoztatónkat itt olvashatja: https://koronavirus.gov.hu

error: Content is protected !!