Romániában, Ukrajnában és már Hajdú-Biharban a határ mellett is terjed a kanyaró >>> Osszátok meg …

Romániában, Ukrajnában és már Hajdú-Biharban a határ mellett is terjed a kanyaró >>> Osszátok meg …

Már Hajdú-Biharban is terjed a kanyaró >>> Osszátok meg …

Több mint kétszáz kanyarós megbetegedést és újabb halálesetet regisztráltak a héten Romániában, ahol így 76-ra emelkedett a fertőző betegségben az elmúlt két évben meghalt emberek száma – derült ki az országos tisztiorvosi szolgálat (INSP) 2019.12.12-i közzétett jelentéséből.

Ismét támad a kanyaró a gyerekek köreiben!

Karácsony előtt 2 héttel újabb betegek kerültek elő.

Kanyaró vírus okozta fertőzés miatt került be több gyerek is a nyíregyházi Jósa András Kórház infektológiai osztályára – tudta meg a Blikk. A román állampolgárságú diákok között volt, aki életveszélyes állapotban került be az intézménybe. Reagált a kórház Kedden!

Az intézményben csak annyit közöltek, hogy az esettel kapcsolatos közleményük jóváhagyásra vár, addig nem tudnak felvilágosítást adni a kórházban előfordult betegségről.

Cikkünk frissül …..

Korábbi hírek:

A Nagyváradi Digi Tv híradója bemondta, hogy két ember vesztette életét a Magyar határtól csak 5 km-re lévő Nagyváradon, egy csecsemő és egy középkorú férfi halt bele a kanyaróba a héten!

Újabb kanyarós esetről szerzett tudomást a hvg.hu, méghozzá nem Makón, hanem az ország másik csücskében, a Hajdú-Bihar megyei Hajdúhadház-Tégláson. A lap szerint román kamionosoktól kapta el a magyar férfi a fertőző betegséget.

Román kamionosok gumiját szerelte – vesztére – az a férfi, akinél ezt követően kanyaró tüneteit diagnosztizálták Hajdúhadház-Téglás körzetében – állítja a Hvg.hu. A férfi rosszul lett, orvost kellett hívni hozzá, majd mentővel szállították a debreceni Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet fertőző osztályára. A kórház infektológia osztályán azonban nem tudták megerősíteni az információt.

Eddig 29 kanyarógyanús megbetegedést jelentettek, ami egészségügyi dolgozókat és civileket is érint – közölte a Miniszterelnökség vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján. A megbetegedettek számával kapcsolatban csütörtök délután várható újabb adat – tette hozzá a miniszter.

Kik a leginkább veszélyeztettek?

A be nem oltott kisgyermekek és a várandós nők tartoznak a különösen veszélyeztettek csoportjába. A kanyaró egy olyan erősen fertőző betegség, amely köhögés, orrfúvás, közeli személyes érintkezés, illetve a fertőzött orr- és torokváladékával való érintkezés útján terjed. Akár vakságot, süketséget vagy agykárosodást is okozhat, két adag védőoltás azonban megelőzheti a betegséget. Ennek ellenére – részben a be nem oltott emberek miatt – a betegség jelenleg világszerte terjedőben van. Kanyarójárvány alakult ki egyebek mellett az Egyesült Államok, a Fülöp-szigetek és Thaiföld egyes részein is.

error: Content is protected !!