Rendkívüli: Módosult a tanév, itt a hivatalos bejelentés!

Rendkívüli: Módosult a tanév, itt a hivatalos bejelentés!

Az ELTE Bölcsészettudományi kara volt az első a magyar egyetemek közül, amelynek vezetősége úgy döntött, hogy a felszökő rezsiárak hatására módosít a tanév rendjén, azt remélve, hogy így spórolhatnak a fűtésszámlán. Utána jártunk, hogy mit gondolnak a változásokról az bölcsész hallgatók.

A keddi nap folyamán az Eötvös Loránd Tudományegyetem bölcsész kara Facebook oldalán osztotta meg a módosításokról szóló intézkedést, amely több változást is érint a diákok életét illetően: az őszi szünet elmarad, cserébe egy héttel rövidebb lesz decemberben a szorgalmi időszak; december 5.-étől online lesznek megtartva az órák, ezután pedig a vizsgaidőszak is ilyen módon fog zajlani; ennek értelmében szorgalmi időszak szeptember 12-től december 9-ig tart majd. A tanév rendjébe beállt hirtelen változásról kérdeztünk egyetemistákat.
A legnagyobb változást a fent említett módosítások közül talán az őszi szünet “eltolása” jelenti. Nagyon különböző vélemények érkeztek a hallgatóktól a témát illetően. Voltak akik teljesen logikusnak tartják a döntést, szerintük ha már így alakult a helyzet, akkor ez a “kisebbik rossz” esete. Az egyik mesterszakos bölcsész hallgató így fogalmazott:

Ezt így hozta az élet, nincs mit tenni. Ahogy hallottam, nagyon sok vidéki településen is kétségbe vannak esve az iskolák, hogy hogyan fogják átvészelni ezt az időszakot, vagy éppenséggel a szülők segítséget kérik az intézmények működtetéséhez. Én azt gondolom, hogy ennél ez egy sokkal barátibb opció.”
Ezzel szemben egy másik hallgató, egy fiatal lány nem érti, hogy a szünet eltörlésére miért volt szükség:

“Próbálom megérteni, de közben mégsem megy, mert decembertől február elejéig egyébként sem vagyunk az egyetemen. Azt értem, hogy a vizsgák miért online lesznek, ha nem muszáj, ne fűtsük az épületet a maximum 60 perces vizsgák miatt, de hogy az őszi szünet elmaradásának mi értelme van, azt nem tudom.” – értetlenkedett a friss döntés hallatán, majd hozzátette: “Ha egy hét alatt is sokat tudnak spórolni a fűtésen, akkor elfogadom a döntést, más lehetőségük nem hiszem hogy van, mivel a kormány tudtommal nem támogatja az oktatási intézményeket.”


Rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok: Tovább >>>

error: Content is protected !!