Szülők figyelem!Az iskolák és óvodák mégsem április 19-én indulnak újra:

300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!

A kormány a középiskolák nyitásának elhalasztásáról döntött, miután az iskolák április 19-ei nyitását számos kritika érte. Úgy tűnik, hogy az írásbeli érettségi után térhet vissza a tantermi oktatás ezekben az intézményekben. Az általános iskolák viszont a tervek szerint továbbra is április 19-én nyitnak, aminek oka nem világos annak fényében, hogy az érettségi szóbeli fordulóját még egy hónappal később is kockázatosnak tarthatja a kormány, ezért azt nem tartják meg idén.

Az Alternatív Diákközpontú Oktatásért Mozgalom (ADOM Diákmozgalom) arra kéri a kormányt, hogy egyelőre ne nyissák meg az oktatási intézmények kapuit a diákok előtt, mert az iskolapadokba való visszatérés hatalmas károkat okozhat.

Nemcsak az ADOM diákmozgalom ellenzi a nyitást, hanem többek között Dr. Póta Görgy, házi gyermek orvos, és Pusztai Erzsébet infektológus is. A doktornő szerint nagyon gyorsan terjed a járvány Magyarországon, és egyelőre kérdéses kellene, hogy legyen az áprilisi nyitás.

Az ADOM diákmozgalom álláspontja szerint a visszaállás jelenléti oktatásra több szempontból is felesleges és problematikus.

A mozgalom követelései között szerepel, hogy egyelőre a kormány ne vezessen be kötelező jelenléti oktatást április 19-étől. Azt szeretnék, ha a középiskolákban továbbra is maradna az online oktatás.

Továbbá, hogy a védettséget nem élvező tanároknak legyen lehetősége a digitális oktatást választani, a szülőket pedig ne kötelezzék, hogy az általános iskolás gyereküket bevigyék az intézménybe. Azoknak a tanulóknak a biztonsága érdekében, akik nem tudják megoldani az otthon maradást, a boltokéhoz hasonló négyzetméter-alapú korlátozást vezetnének be az az iskolákban is – írja az atv.hu

error: Content is protected !!