Szóval ide megy az adód…Román gazdáknak osztanak szét 2-3 Millió forintot!!! Hálásak a román gazdák a magyar állam pénzéért De miért???

A magyar adófizetők pénze román gazdákhoz vándorol!

Erdőidecs egy kicsiny falu Maros megye északi részén ahol a hivatalos 508 lakosból csak 5 magyart találhatunk. Erdőidecs hivatalosan Marocsvécshez tartozik, ahol a magyar nemzetiségűek aránya még ötven százalék. Amíg a moldvaiak elperelik a Békás-szorost, Johannis meg a kirohanásaitól híresül el a magyar nemzetiségű román állampolgárok ellen, addig a magyar kormány román gazdákat támogat? Mihai Pop pályázatát 2019 júniusában iktatták és novemberben már az erdőicsei réten legelt az a 15 angus szarvasmarha, amit a pályázaton nyert összegből vásároltak. Mihai Pop 70 ezer lejt nyert, míg további 65 ezer lejt saját zsebéből pótolt.

AKKOR MOST MI A HELYZET ???

Dupla szerencse. Az erdőidecsi Pop családhoz, a hegytetőn lévő tanyára is eljutott a magyar állam programjának támogatása • Fotó: Szucher Ervin

Az elején nem is sejtette a román gazdálkodó pár, hogy gazdaságfejlesztési programja révén a magyar állam az ő mezőgazdasági vállalkozásukat is támogatná 70 ezer lejjel, átszámítva 4.9 milló forinttal. Kételkedve tekintettek a Pro Economica Alapítványon keresztül lebonyolított pályázati rendszerre, hiszen meg voltak győződve, hogy az nem nekik szól. Ma már örömmel újságolják, hogy kellemesen csalódtak Magyarország kormányában: a Maros megye színromán vidékein élő gazdák méltányolják, hogy etnikai hovatartozástól függetlenül ők is részesülhettek a jelentős támogatásban.

 

error: Content is protected !!