SZJA VISSZATÉRÍTÉS: ITT A NAV HIVATALOS MAI BEJELENTÉSE, ŐK KAPJÁK VISSZA A PÉNZT!!! ERRE VÁRT MINDENKI:

300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hamarosan tájékoztatót fog küldeni az arra jogosultaknak az szja-visszatérítéssel kapcsolatban.

Az Orbán Viktor miniszterelnök jegyezte kormányrendelet szövege szerint a nemzeti adóhatóság:

a gyermeket nevelő magánszemélyek adóvisszatérítésével kapcsolatos kedvezmény, ekho-kedvezmény, valamint visszatérítés előlegének kiutalásával kapcsolatban kormányzati tájékoztatást küld az érintett adózók részére.” 

A rendelet alapján valószínűsíthető, hogy a levelet az szja-visszatérítésre jogosutak kapják, közülük is feltehetően azok, akiknek a jogosultságát a NAV saját hatáskörben megállapította, vagy 2021. december 31-ig a megfelelő nyilatkozatot eljuttatták az adóhatóságnak. Erre utalhat az is, hogy a kifizetés határideje meglehetősen közeli. Ahogy az adóhatóság is írja tájékoztatójában, “a NAV 2022. február 15-ig automatikusan kiutalja a visszatérítést annak a szülőnek, akinek a munkabéréből év közben a munkáltató levonja az szja-t, illetve az ekhót. Az egyéni vállalkozói, őstermelői jövedelmet szerző szülők és azok, akik az összevont adóalapba tartozó jövedelmük után maguk fizetik az szja-t, a bevallásukban kérhetik az adó-visszatérítést.”

Az adóvisszatérítésről szóló kormányzati tájékoztató nem az első lenne ezek sorában. A koronavírus-járvány miatt bevezetett családvédelmi intézkedések részeként nemrég kormányzati döntés született a lakossági jelzáloghitelek kamatának fixálásáról, erről a pénzintézetek szintén tájékoztatót küldenek az érintett ügyfeleknek.

error: Content is protected !!