Szinte FILLÉREKÉRT (50ft-ért) árulnak, ruhát, bútort, cipőt, használati tárgyakat ezekben az ÜZLETEKBEN! ITT AZ ORSZÁGOS ÜZLETLISTA :

Szinte FILLÉREKÉRT (50ft-ért) árulnak, ruhát, bútort, cipőt, használati tárgyakat ezekben az ÜZLETEKBEN! ITT AZ ORSZÁGOS ÜZLETLISTA :

ITT AZ 50 forintos boltok ORSZÁGOS LISTÁJA : – EZEKBEN AZ üzletekben 50 forintért vehetsz ruhát, bútort, használati cikkeket stb! Gyermekruhák, felnőtt ruhák, bútorok szinte ingyen !50 forintért vásárolhat ezekben az üzletekben! Ruhák, bútorok, használati tárgyak, tartós élelmiszer fillérekért! Az ország 12 pontján! Itt vannak a részletek!

Figyelem! Gyermekruhák, felnőtt ruhák, bútorok szinte ingyen !50 forintért vásárolhat ezekben az üzletekben! Ruhák, bútorok, használati tárgyak, tartós élelmiszer fillérekért! Az ország 12 pontján! Itt vannak a részletek!

FIGYELEM! GYERMEKRUHÁK, FELNŐTT RUHÁK, BÚTOROK SZINTE INGYEN >> 50 FORINTÉRT VÁSÁROLHAT EZEKBEN AZ ÜZLETEKBEN! ITT VANNAK A RÉSZLETEK!

Szeptember végén nyílt adománybolt Miskolcon, november első felében pedig lett egy Pápán is. Többféle szervezet, többféle módon üzemelteti ezeket.

Ruha ötven forinttól

Az adományboltok a krízishelyzetben élő családokon, a mélyszegénységben élőkön szeretnének segíteni – mondta Zsebesi-Lengyel Melinda, az Egy Esély civil szervezet vezetője. Számtalan módon tudnak segíteni: jogi tanácsot nyújtanak, ha kell, támogatják a jó tanuló gyermekek iskoláztatását, a felnőttek munkahelykeresését, de ruhát, tartós élelmiszert is adnak azoknak, akiknek szükségük van rá.

Már 50 forinttól vannak ruhák. A legtöbb holmi úgy kerül be a boltba, hogy az adományozó kimosta, kivasalta, de ami nem ilyen, azt a boltban dolgozók kitisztítják. Elfogadnak bútort is. A jó állapotban lévőt tovább tudják adni, ami pedig már balesetveszélyes, azt tüzelőnek adják oda a rászorulóknak. Az eladók nem kapnak munkabért, önkéntes alapon dolgoznak.

Téli ruha egy falu lakóinak, könyvtár egy kórháznak

2011-ben kezdtük ezt a tevékenységet, rá egy évre már komoly misszió lett, egy társadalmi vállalkozás – mondta Sáhy Gábor, az Adományháló, Cseriti Szociális Szövetkezet munkatársa. Három pilléren áll ez a társadalmi szervezet. A legfontosabb a segítségnyújtás, tehát az adományboltokban a felajánlott tárgyakat értékesítik a használt piaci ár alatt, szociális áron. Másodsorban ezek a tárgyak nem kukában vagy lomtalanításon végzik, így újrahasznosítják azokat. Valamint van egy olyan aspektus is, hogy a boltban, illetve a háttérben dolgozók munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetű rétegből kerüljenek ki.

Adományokat nem csak magánszemélyektől várunk, hanem szervezetektől, cégektől is – mondta Sáhy Gábor.

Nagykanizsa volt a start, de van boltunk Zalaegerszegen, Zalaszentgróton, Szombathelyen is – mondta Takács Balázs, a Nyugat Magyarországi Adományboltok programfelelőse. Hamarosan nyílik a pápai üzlet is. Földrajzi elhelyezkedése miatt pedig valószínűleg itt alakítják ki a logisztikai központot is.

Sokkal nagyobb az adományozási kedv, mint ahogy erre felkészültünk, és ez nagyon jó – mondta Takács Balázs. A közelmúltban egy falunak téli ruhákat adományoztak, egy zalaegerszegi kórháznak pedig egy ötezer példányos könyvtárat. A szociális vásárlás is fontos, például az idén a tanévkezdéskor 80 forintért lehetett megvenni mindent, amire szükség lehet a tanszertől a ruháig. Az értékesítésből befolyt pénzből pedig olyan intézményeket támogatnak, amik kevésbé állnak a fókuszban, például valamelyik kórház pszichiátriai osztályát.

A Katolikus Karitász fenntartásban is létezik 12 ilyen bolt, ezek pár éve a KaritászPONT nevet viselik – mondta Zagyva Richárd, a Katolikus Karitász országos igazgatóhelyettese. A karácsonyi ünnepek közeledtével egyre többet adományoznak. A ruhától a bútorig számos mindent bevisznek az emberek, de szükség lenne használati és dísztárgyakra is, mert azokat is sokan keresik.

error: Content is protected !!