Személyi hitel kölcsön nyugdíjasoknak kezes és fedezet nélkül! BÁRLISTÁSOKNAK IS >>>

Személyi hitel kölcsön nyugdíjasoknak kezes és fedezet nélkül!

Mik a lehetőségek >>> életkor kikötés esetén!!!

személyi kölcsön (szabad felhasználásra)

kiszámítható megoldás szabadon, bármire!
  • kedvező, fix törlesztőrészlet
  • induló díj nélkül, THM: 17,2%
  • az akciós kamat kizárólag a 2017. január 15-ig hiánytalanul benyújtott igénylések esetén érhető el

Ha valaki nyugdíjas, az még nem jelenti feltétlenül azt, hogy nem igényelhet többé személyi kölcsönt, sőt mi több, éppen ellenkezőleg, ha a juttatás összege meghaladja a bankok által meghatározott mértéket, akkor ennél biztosabb juttatási formát nem is kérhetnének maguknak.

A jelenleg érvényes magyarországi jogszabályok értelmében a bankok számára nem jelenthet problémát a személyi kölcsön felvételének tekintetében az, ha a kérvényező ügyfél nyugdíjas, sőt mi több, nyugellátással akár még jelzáloghitelhez is hozzájuthat.

Természetesen a nyugdíjasok esetén is nagyon szigorú feltételeket fogalmaz meg a legtöbb bank, hiszen bár esetükben a munkahely megszűnésétől nem kell tartani, de minden pénzintézet meghatározza például, hogy melyik az a kor, ami felett már nem folyósítanak nyugdíjasok számára személyi hiteleket még kisebb összegben, illetve rövid futamidőre sem.

Személyi kölcsön felvétele nyugdíjasoknak, életkor szerint

Amennyiben valaki nyugdíjasként fedezet nélküli személyi kölcsönt szeretne felvenni, akkor fontos figyelembe venni a bankok által támasztott korhatárokat, amelyek ugyan sokak számára problémát okozhatnak, de jó hír, hogy léteznek kiskapuk, illetve egy kis odafigyeléssel, valamint a pénzintézet gondos megválasztásával gyors anyagi segítséghez juthatunk. A legtöbb bank általánosságban a 65. életévet jelölte ki arra vonatkozólag, hogy meddig vehetünk fel személyi kölcsönt. Mivel a legtöbben csak ekkor vonulnak nyugdíjba, ezért ez általánosságban túl szűkös korlát, hiszen ez az életkor már az, amit legfeljebb betölthetünk a hitel lejáratakor.

Ha tehát 64 éves nyugdíjasok vagyunk, akkor nem vehetünk már fel 5 éves futamidejű hitelt, legfeljebb csak 12 hónapra, kisebb összegű személyi kölcsönt. Jó hír, hogy az életkor fokozatos növekedésének köszönhetően ma már egyre több magyar bank biztosítja ügyfelei számára, hogy 70, sőt 75 éves korukig vehessenek fel nyugdíjat, ami hatalmas kedvezmény azok számára, akik 65 évesen vonulnak nyugdíjba. Ilyen esetben ugyanis akár még öt éves futamidőre is vehetünk fel személyi kölcsönt, vagy egymás után egyszerre több rövidebb lejáratút.

Friss  Nyugdíjemelés 2023 - itt a bejelentés és a dátum is!

Amennyiben még így is problémánk adódik nyugdíjasként a hitelfelvétellel, mert hiába biztosítanak több helyen 70-75 éves korig is kölcsönt, de a feltételek nem voltak kedvezőek, akkor sem kell kétségbe esni, a magyar jogszabály ugyanis lehetővé tett egy kiskaput direkt az idősebb nyugdíjas hiteligénylők számára. Ennek értelmében, nincs más dolgunk, minthogy bevonjunk egy adóstársat az ügyletbe, aminek köszönhetően a bank még akkor is ad hitelt, ha 80 évesek vagyunk. Ehhez természetesen fontos, hogy az adóstárs – akire egyfajta kezesként tekint majd a pénzintézet – ne csak sokkal fiatalabb legyen az igénylő nyugdíjasnál, hanem ezen felül a hitelügylet szempontjából rendezett múltja legyen, ezáltal ne szerepeljen a KHR listán, ne legyen köztartozása, valamint rendelkezzen állandó munkaviszonnyal és rendszeres fizetéssel is.

Nyugdíjasként milyen dokumentumokra lesz szüksége a kölcsönhöz

Amennyiben nyugdíjasként szeretnénk hitelt igényelni, és megfelelünk a korhatári követelményeknek – ezáltal nincs szükségünk egy adóstárs bevonására az ügylethez –, akkor is fontos, hogy bemutassunk a banknak néhány szükséges dokumentumot ahhoz, hogy megtörténhessen a hitelbírálat, valamint felvehessük a kívánt összeget a személyi kölcsön által.

Ennek köszönhetően be kell mutatnunk többek között a nyugdíjas igazolványunkat, a személyi igazolványunkat, a lakcímkártyánkat, a nyugdíjszelvényünket, vagy amennyiben utalással érkezik, akkor a nyugdíjat tartalmazó bankszámlakivonatot, illetve az év eleji nyugdíjértesítőt is. Ha az igénylő rokkantnyugdíjas – mert ők is igényelhetnek maguknak személyi kölcsönt –, akkor ezen felül igazolni kell még a végleges rokkantságot is, amire azért van szükség, mert a bank csak így bizonyosodhat meg arról, hogy a rendszeres jövedelem, avagy a rokkant nyugdíj nem kerül elvételre, így az ügyfél tudja majd fizetni a felvett kölcsön törlesztő-részleteit.

error: Content is protected !!