Romániában már kőkemény tél van, szakad a hó ahogy Ausztriában is! Körbevett minket a tél:

Romániában több helyütt havazott vasárnap a magas hegyekben, az ország déli részén pedig fákat döntött ki a szélvihar, a kikötőket lezárták.

Ausztriában is szakad a hó tegnap óta >>>

A craiovai regionális közútkarbantartó vállalat vasárnap arra figyelmeztette a járművezetőket, hogy a – Páring-hegységen több mint kétezer méteres magasságban átvezető – DN67C Transalpina főúton havazik, illetve havas eső esik, ezért téli gumik és hóláncok nélkül ne induljanak útnak, vagy ha már ott vannak, várják meg a hókotró járműveket, és a nyomukban haladva ereszkedjenek le a hegyről – közölte az MTI.A Bihari-hegységben az 1800 méteres Vigyázó-csúcson működő meteorológiai állomás ügyeletese töltött fel a Meteoplus Facebook-oldalra videófelvételt a behavazott tájról, hozzátéve, hogy a szeles időben az érzékelt hőmérséklet mínusz öt foknak felel meg.
Bukarestben vasárnap:

több mint húsz olyan helyszínre riasztották a tűzoltókat, ahol fákat döntött ki, villanyvezetékeket szakított le vagy tetőszerkezeteket tépett le az erős szél.

A Călărași megyei Oltenițán a DN31-es főúton egy mozgásban lévő autóra esett egy szél által kidöntött fa, a jármű vezetője könnyebb horzsolásokkal megúszta a balesetet.
Giurgiu megyében a fővárost a legforgalmasabb román–bolgár közúti határátkelővel összekötő DN5-ös főúton vasárnap szintén egy kidőlt fa miatt zárták le a fél útpályát.

A közlekedési rendőrség tájékoztatása szerint vasárnap délelőtt leállították a manőverezést Románia valamennyi tengeri és folyami kikötőjében az erős szél miatt.


Románia területének nagy részén − a Bánság és a Partium kivételével − vasárnap estig elsőfokú (sárga) meteorológiai figyelmeztetés van érvényben az óránként 75 kilométeres sebességet is elérő széllökések miatt. A Székelyföld hegyvidéki részeire és a Keleti-Kárpátok más térségeire narancssárga riasztást adtak ki: itt óránként 90-100 kilométeres sebességű széllökések várhatók.

error: Content is protected !!