Rezsibotrány: Az energiaárak miatt Januártól leállnak a mozgólépcsők is!

Az emelkedő energiaárak miatt rendkívül nehéz helyzetbe került a Fővárosi Önkormányzat. A Karácsony Gergely vezette testület egyelőre azt sem tudja meddig lesz képes fedezni a BKV járatainak áramfogyasztását.
Több áruházban még a mozgólépcsőt is le fogják állítani.

Az energiaárak robbanásszerű emelkedésére válaszul augusztus végén ugyan a képviselőtestület egy hatékonyságnövelő és megtakarítást célzó energiacsomagot fogadott el, ez azonban még nem ad választ a BKV legégetőbb kérdésére, hogy jövőre „mitől megy a villamos”.


A BKV még érvényes ajánlatot sem kap

A jogszabály minden önkormányzatot, illetve önkormányzati tulajdonú céget energia-közbeszerzésre kötelez. Amíg az energiaárak alacsonyan voltak, ez a rendszer jól működött, a tenderek során az áramkereskedő cégek lefelé tartó elektronikus licittel versenyeztek a nagy és megbízható BKV pályázatán – írja az Index.
Amint azonban arra Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes felhívta a figyelmet – a BKV hónapok óta még érvényes ajánlatot sem kap a pályázatán indulni jogosult áramkereskedő cégektől. Ennek hiányában a közlekedési cég ún. vontatási áram tendere jelenleg is fut.A BKV-nak december 31-ig van áramszerződése, tehát még van idő megoldásokat keresni– nyugtatta a kedélyeket a főpolgármester általános helyettese.


error: Content is protected !!