RENDKÍVÜLI: PUTYINNAK VÉGE!!! Most érkezett, több orosz városban véres összecsapások vannak a mozgósítás bejelentése után!!!

RENDKÍVÜLI: PUTYINNAK VÉGE!!! Most érkezett, több orosz városban véres összecsapások vannak a mozgósítás bejelentése után!!!


Tiltakozások törtek ki Oroszországban, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy az ukrajnai háború eszkalációjaként tartalékosokat hív be. 300 ezer orosz állampolgárt mozgósíthat az ukrajnai csatatérre.

Vlagyimir Putyin szerda reggel jelentette be,  hogy mozgósítják az orosz tartalékos katonákat, és 300 ezer embert küldhetnek az ukrajnai frontra. A szibériai Irkutszkban és az orosz Távol-Keleten fekvő Ulan-Udéban tüntetők vonultak az utcára transzparensekkel. Habarovszkból és Jakutszkból is utcai demonstrációkat jelentettek.
A hatóságok már elkezdték megállítani a demonstrálókat, akik börtönbüntetésre számíthatnak. Irkutszkban a Newsweek szerint a rendőrök már feloszlatták a tüntetést és több embert őrizetbe vettek, míg más városokban a hatóságok igazoltatják a tüntetőkkel, ellenőrzik az irataikat és távozásra szólítják fel őket.

A büntetés akár 15 éves börtön is lehet. Oroszok ezreit tartóztatták le, mert februárban és márciusban, az ukrajnai invázió kezdete után háborúellenes tüntetéseken vettek részt.
A mostani megmozdulásokon a transzparenseken az olvasható, hogy „Le a mozgósítással!”. Más táblák szójátékot használtak: a „nincs háború, nincs mozgósítás” szavakból „nincs háború, nincs sírhalom” lett.

error: Content is protected !!