Rendkívüli iskolakezdési támogatás : A támogatás összege gyermekenként 15 ezer és 40 ezer ft közt van:

Rendkívüli iskolakezdési támogatás : A támogatás összege gyermekenként 15 ezer és 40 ezer ft közt van:

MINDEN HIVATAL NYÚJT VALAMILYEN TÁMOGATÁST, HELYBEN ÉRDEKLŐDJETEK MERT VAN!!!

ez a cikk egy példát mutat be:

Az általános és a középiskolai első (kilencedik) osztályos dunaújvárosi diákoknak nyújt iskolakezdési, és rendkívüli iskolakezdési támogatást az önkormányzat a 2020/2021. tanévre. A tájékoztatóban olvasható feltételek teljesülése esetén a támogatási igényeket a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályán lehet benyújtani – egészen szeptember végéig!

Két támogatási formával segíti a város önkormányzata a szociális okból rászoruló diákok iskolakezdését – az alábbi tájékoztató nyújt segítséget az igényléshez.

Iskolakezdési támogatás 

Dunaújváros önkormányzati vonatkozó rendeletének értelmében iskolakezdési támogatásra jogosult az a gyermek, aki az általános iskola első, a középiskola kilencedik osztályát először kezdi meg, és családjában az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 300 százalékát, jelenleg 85 ezer 500 forintot, vagy gyermekét egyedül nevelő szülő esetében 350 százalékát, azaz jelenleg 99 ezer 750 forintot.

A támogatás összege gyermekenként 15 ezer forint.

Az iskolakezdési támogatás igénybevétele iránti kérelemhez mellékelni kell a kérelem beadását megelőző hónap jövedelemigazolásain túl a köznevelési intézmény igazolását a tanuló felvételéről, vagy – amennyiben a nevelési év megkezdődött – az iskolalátogatási igazolást.

Rendkívüli iskolakezdési támogatás 

Az önkormányzat rendelete alapján rendkívüli iskolakezdési támogatásra jogosult az a gyermek, aki az általános iskola 2-8. évfolyamán nappali rendszerű oktatásban vesz részt, és családjában az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 300 százalékát, jelenleg 85 ezer 500 forintot, vagy gyermekét egyedül nevelő szülő esetében 350 százalékát, azaz jelenleg 99 ezer 750 forintot.

A támogatás pénzbeli szociális ellátás, amelynek összege gyermekenként 6 ezer forint.

A rendkívüli iskolakezdési támogatás igénybevétele iránti kérelemhez mellékelni kell a kérelem beadását megelőző hónap jövedelemigazolásain túl a köznevelési intézmény igazolását, hogy a gyermek az iskola tanulója.

TOVÁBBI TUDNIVALÓK ITT >>>

error: Content is protected !!