Pedagógussztrájk 2022: Hivatalos! Ezeken a napokon nem lesz tanítás! Szülők figyelem, mentsétek el!

Pedagógussztrájk 2022: Hivatalos! Ezeken a napokon nem lesz tanítás! Szülők figyelem, mentsétek el!

Október 5-én leáll a tanítás!!! Itt a hivatalos bejelentés:

Jönnek a további leállások és dátumok napokon belül!!!


Ma a fideszes többség leszavazta a pedagógusok évi kétszeri, inflációkövető béremelésére vonatkozó LMP-s javaslatot az országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén – adta hírül Bakos Bernadett, a zöldpárt országgyűlési képviselője.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szeptember 23-ai ülésén arról döntött, hogy gördülősztrájk folytatása mellett rendszeresen meg fognak nevezni olyan napokat, amikor országos munkabeszüntetésre hívják az oktatásban dolgozókat.
Pedagógussztrájk 2022 – Az első ilyen nap október 5-re esik.

Az első alkalommal 2022. október 5-re – az Oktatás Világnapjára – országos, egységes sztrájkot hirdetünk. Kérjük az óvodákban, iskolákban, kollégiumokban, szakszolgálatokban dolgozókat, hogy ezen a napon ne vegyék fel a munkátírja a PDSZ friss közleményében, majd felhívják a figyelmet, hogy a sztrájkot legkésőbb szeptember 27-én szerdán 16 óráig kell bejelenteni az intézményvezetőnek és 29-én 16 óráig le kell adni a sztrájkolók várható létszámát és névsorát.
Kérjük a közszféra és a versenyszféra szakszervezeteit, szervezzenek szolidaritási sztrájkot, szolidaritási akciókat erre napra, hogy világos legyen: az oktatatás nemzeti ügy! Együtt erősebbek vagyunk! – áll a felhívásban. Ugyanezen a napon délután a PSZ és a PDSZ közös delegációi felkeresik az Alapvető Jogok Biztosának budapesti, győri, miskolci és pécsi irodáit, hogy átnyújtsák a Hivatalnak az összegyűjtött panaszokat. A debreceni, székesfehérvári, és szegedi irodákat előző napon – október 4-én – látogatják meg.error: Content is protected !!